RM: 41020 - Burgemeesterswoning - Zoetermeer
Statig vierkant pand in moderne omgeving, nu in gebruik als museum.
Location: Zuid-Holland, Netherlands

Uit 1867 daterend pand, gebouwd als burgemeesterswoning in enigszins eclectische trant. Vrijstaand pand met verdieping onder omlopend schilddak, voorzien van twee hoekschoorstenen met gietijzeren bekroning, omlopende kroonlijst, gekornist bij gepleisterde hoekpilasters met verdiept paneel en bij gepleisterd middenrisaliet, in voorgevel. Voorgevel verder voorzien van getoogde schuifvensters (op verdieping verticaal geleed) met geprofileerde, gepleisterde omlijstingen, ingangspartij met hardstenen stoep en smeedijzeren voluten, in bovenlicht een koperen lantaarn. Gecementeerde plint. In zijgevels eveneens getoogde schuifvensters.
Bron: (visit link)
Monument Number: 41020