De Dageraad - Zeeland, The Netherlands
Windkorenmolen aan de Oude Molenstraat te Zeeland in de Nederlandse gemeente Maashorst.
Location: Noord-Brabant, Netherlands

De Dageraad (voorheen van Aarssensmolen) is een windkorenmolen aan de Oude Molenstraat te Zeeland in de Nederlandse gemeente Maashorst. Het is een beltmolen en een bovenkruier die vermoedelijk in 1832 is gebouwd in opdracht van Johannes van Erp. In 1971 kocht de gemeente de molen en liet deze in 1975/6 restaureren.

In 2008 zijn de roeden voorzien van het Systeem van Bussel. Dit was bij de restauratie van 1976 verwijderd, maar om goed te kunnen blijven draaien ondanks de verslechterde molenbiotoop is het systeem opnieuw aangebracht. Op 17 november 2008 is de molen, samen met de Coppensmolen in Zeeland, feestelijk heropend.

In de molen bevind1 zich 1 koppel 17der kunststenen, waarmee op vrijwillige basis graan wordt gemalen. De Dageraad is op zondag van 10.00 tot 17.00 uur geopend voor bezoek.
Bron: (visit link)

English:
De Dageraad (formerly van Aarssensmolen) is a windmill located on Oude Molenstraat in Zeeland in the Dutch municipality of Maashorst. It is a bell mill and upper mill that was probably built in 1832 by order of Johannes van Erp. In 1971 the municipality bought the mill and had it restored in 1975/6.

In 2008, the rods were fitted with the System van Bussel. This had been removed during the 1976 restoration, but in order to keep running properly despite the deteriorating mill biotope, the system was reinstalled. On November 17, 2008, the mill, together with the Coppensmolen in Zeeland, was festively reopened.

The mill contains1 1 pair of 17der artificial stones, which are used to grind grain on a voluntary basis. The Dawn is open for visits on Sundays from 10 a.m. to 5 p.m.

Translated with DeepL.com (free version)
Date of Manufacture: 01/01/1832