Kapel Onze-lieve-vrouw-troost-in-nood - Tielt - Belgium
Small chapel from 1885 in Tielt.
Location: West-Vlaanderen, Belgium

Kapel gerestaureerd in het jaar 2000 werd gebouwd in 1885 op de grens van Tielt en Dentergem.Sobere bakstenen kapel onder zadeldak (nok loodrecht op straat; Vlaamse pannen). Fraai ijzeren topkruis. Puntgevel op licht uitspringende en versneden hoekpilasters; aflijnende overhoekse muizentandfries aan zijgevels. Gebruik van rode baksteen voor geprofileerde dakrand en strekken. Muurankers. Druiplijstjes boven rondboogtoegang en -vensters (zijgevels), l.g. met betegelde onderdorpels en roedeverdeling. Mijtervormige nis in achtergevel. Nieuwe houten deur, oorspronkelijk voorzien van beglazing met decoratieve roedeverdeling. Boogveld eertijds met geschilderde aanroeping "O.L.V. TROOST IN NOOD/ B.V.O.". Nieuwe natuurstenen trede.
Herpleisterde binnenafwerking onder keperboogvormig beplankt gewelf; cementtegelvloertje; witstenen altaar op gestileerde voluutvormige consoles. Beeld van O.-L.-Vrouw vermoedelijk verwijderd voor restauratiewerken.