Zde maloval Zdenek Sýkora / Here painted Zdenek Sýkora, Pocedelice, Czechia
33U E 420784 N 5580571
Vizualizace obrazového motivu na oblíbeném míste ceského malíre Zdenka Sýkory / Visualization of the pictorial motif in the favorite place of the Czech painter Zdenek Sýkora
Location: Ústecký kraj, Czechia

CZ: Na tomto míste sedával a maloval ceský malír Zdenek Sýkora (1920-2011). Patril mezi prední autory evropského výtvarného umení druhé polovina 20. století, svými díly je zastoupen v mnoha sbírkách významných muzeí, napríklad Muzea moderního umení ve Vídni nebo Centre Pompidou v Paríži. Reka Ohre v Pocedelicích patrila k nejoblíbenejším a nejcasteji zachyceným motivum.

EN: The Czech painter Zdenek Sýkora (1920-2011) used to sit and paint here. He was one of the leading authors of European fine art in the second half of the 20th century, his works are represented in many collections of major museums, such as the Museum of Modern Art in Vienna or Center Pompidou in Paris. The Ohre River in Pocedelice was one of the most popular and most frequently depicted motifs.
Type of Framed View: free standing window

Access Times: 24/24 - 7/7