Glavendruplunden - Skamby, Denmark
32U E 581656 N 6152268
In approximately the year 950 Ragnhild sat this runestone after Alle. The runes was made by Sote. A small memorial forest was built around the runestone. Book, a small field guide, by Fyns Stiftsmuseum, 1985.
Location: Denmark

Dansk: Bogen, en lille feltguide, "Glavendrup - Vikingemonument and mindelund". Odense Bys museer, Fyns Stiftsmuseum, Arkæologiske vejvisere, nr. 1, 1985.

Glavendrupstenen er en runesten fundet i Glavendrup i 1806. Den står i mindelunden Glavendruplunden på Fyn. Stenen blev fundet på sin oprindelige plads, nedsunket i jorden på en høj, der var en del af et større mindesmærke – en skibssætning afsluttet i hver ende med en lille, lav høj. På den vestligste lå runestenen. Den blev fremdraget i 1806, men har været kendt tidligere. Den har Danmarks længste runeinskription.

Teksten: Ragnhild satte denne sten efter Alle saulua gode, uial(i)þs hæderværdige thegn. Alles sønner gjorde disse kumbler efter deres fader og hans kone efter sin mand, men Sote ristede disse runer efter sin drot. Thor vie disse runer. Til en ræte vorde den, som ailti denne sten eller drager den efter en anden (fjerner den og sætter den som minde over en anden).

Omkring vikingemonumentet blev i nyere tid etableret en mindelund.

English: The small field guide "Glavendrup - Vikingemonument and mindelund". Odense Bys museer, Fyns Stiftsmuseum, Arkæologiske vejvisere, nr. 1, 1985.

The runestone in Glavendrup was found in 1806. Put on the small hill in 1864. The inscription or runetext is the longest in Denmark. In modern times a small memorial forest was established around the viking monument.
ISBN Number: No

Author(s): Henrik Thrane