Skihop i dyrehaven Randers - Denmark
I Dyrehaven vest for Randers gemmer der sig et gammelt skihop. In the deerpark in western Randers an old ski jump is hidden.
Location: Denmark

Midt inde i Randers Dyrehave findes et gammelt skihop. Ja hvem skulle nu have troet det? Skihoppet blev bygget i 1946 efter anmodning fra Randers Skiløberforeing, som ansøgte kommunen om 3000 kr. Hoplængden er ca 8 meter, så selv mindre øvede kan få glæde af hoppet. Hvis der ellers er sne….

Fra Historisk atlas: "
På et møde den 29. april 1946 drøftede Randers Byråd en sag angående anlæggelse af et skihop og en skiløjpe i Fladbro Skov. Randers Skiløberforening havde indsendt et andragende med tegninger og overslag over de udgifter, der var forbundet med projektet.

Skiløberforeningen ønskede at anlægge en skiløjpe med en længde på ca. 7,5 km. I samråd med skovrider V. Buhl havde foreningen fundet en rute, som i videst muligt omfang lå langs med de eksisterende veje og stier inde i plantagen. Derved slap man for at skulle rydde en masse træer, hvilket skovrideren ikke var meget for. Skiløberforeningen mente selv, at de havde en stærk sag, da skoven i Fladbro allerede var flittigt benyttet af skiløbere, når vejret tillod det.

Syd for Fladbro Kro ønskede skiløberforeningen at anlægge et skihop med et afløb på omkring 60 meter. Det var selvfølgelig en mere omsiggribende foranstaltning, men som foreningen skrev: ”Hoppet er søgt gjort saa ufarligt for Udøverne som muligt - Hoplængden er beregnet til højst at blive 8 m - og Skihoppet bliver saaledes nærmest et Øvelseshop, som kan benyttes af alle, selv ret uøvede, Skiløbere, hvilket, under Hensyn til den herhjemme herskende ringe Færdighed paa dette Felt, anses for mest formaalstjenesteligt”. Alt i alt, mente skiløberforeningen, ville det koste kommunen 3000 kroner at få anlagt løjpe og skihop.

På byrådsmødet den 20. maj 1946 blev det besluttet at give Randers Skiløberforening bevillingen på 3000 kroner - og dermed kunne arbejdet gå i gang. Vi kender desværre ikke den videre historie om Randers Skiløberforening, men skihoppet blev anlagt og flittigt brugt af skiglade Randersborgerne, når vejret tillod det. Det står der endnu - nærmest forladt - ude i den nuværende Dyrehave i Fladbro Skov."

"The small ski jump at Dyrehaven located in Fladbro Skov (Fladbro Forest) in Randers was built in 1946 thanks to 3000 Danish krones donation received from city council by Randers Skiløberforening. Since the hill was not very steep there, it didn't allow athletes to jump far - unless the inrun of this natural ski jump had been quite long - and thus distances were around 8 metres. It was intended to make it an easy one and ski jump got some popularity among local amateur skiers who came to Fladbro Skov where also a 7.5 km cross-country track was operating this time. However, the hill later lost its popularity and ski jumping disapperead from Randers (as well as from other places in Denmark). Remains of former small natural ski jumps are still in really good shape."

Active: no

Height of the ski jump (feet): 14