Funkmeßortungsgeräte 73 Stützpunktgruppe - Blaavand, Danmark
Radarbunkeren L485 ved Blåvands Huk...The radar bunker L485 at Blaavands Huk
Location: Denmark

Funkmeßortungsgeräte 73 Stützpunktgruppe Blaavand(Radartårn)
De mange bunkere ved Blåvand var led i Atlantvolden, der udgjorde et væsentligt element i det tyske kystforsvar.
Radarbunkeren L485 havde monteret en 10m høj og 30m bred Mammut radar på de sokler der er på bunkeren. Denne skulle navigere natjagerne fra Fliegerhorst Grove (Karup) så de kunne finde og nedskyde fjendtlige fly. Der skulle efter sigende være blevet skudt 14 fjendtlige maskiner ned med hjælp fra radarstillingen i Blåvand.
Radarenhederne af typen Funkmeßortungsgeräte (FuMO) var spredt op langs kysten, på betonsokler eller direkte oven på Regelbau bunkere af typen V174. Denne model er iøvrigt kun bygget i Danmark og findes i variationer med forskellig højde på tårnet til radaren.
FuMB typen var en passiv radar. Den var designet til at opfange de allierede-skibes bevægelser/aktiviteter. I 1942 opførte Luftwaffe radarstillingen Büffel, lidt nord-øst for kanonstillingen og i starten af året efter - nemlig 1943 byggede man bombesikre bunkere også i dette støttepunkt.

(Google Translate)
Funkmeßgerät Stellung Büffel, Blåvandhuk/Blaavands Huk
The many bunkers at Blaavand were part of the Atlantic Wall, which was an essential element of the German coastal defense.
The L485 radar bunker had mounted a 10m high and 30m wide Mammut radar on the bases on the bunker. This one had to navigate the night fighters from Fliegerhorst Grove (Karup) so they could find and shoot down enemy aircraft. 14 enemy machines were reportedly shot down with the help of the radar position in Blaavand.
The radar units of the type Funkmeßortungsgeräte (FuMO) were spread along the coast, on concrete bases or directly on top of Regelbau bunkers of type V174. This model is only built in Denmark and is available in variations with different height of the radar tower.
The FuMB type was a passive radar. It was designed to capture the Allies' movements / activities. In 1942, the Luftwaffe erected the Büffel radar position, slightly north-east of the cannon post and at the beginning of the following year - namely 1943, bomb-proof bunkers were also built at this support point.