Brandweer - Zevenhuizen-Moerkapelle
31U E 608473 N 5763928
[NL] Post Zevenhuizen-Moerkapelle van de vrijwillige brandweer Zuidplas. [EN] Post Zevenhuizen-Moerkapelle of the voluntary Zuidplas fire brigade.
Location: Zuid-Holland, Netherlands

[NL]
Tot 2006 had de gemeente Zevenhuizen-Moerkapelle een eigen vrijwillig brandweerkorps met een eigen kazerne in Zevenhuizen en in Moerkapelle.
Door het samengaan van Zevenhuizen-Moerkapelle, Nieuwerkerk aan den IJssel en Moordrecht in de nieuwe gemeente Zuidplas werd besloten om per 1 Februari 2006 de totale uitvoering van de brandweerzorg uit te besteden aan brandweer Nieuwerkerk aan den IJssel. Alle vrijwillige brandweermedewerkers zijn in dienst gekomen bij de brandweer Nieuwerkerk aan den IJssel.
In 2006 is ook de post Moerkapelle gesloten en moest de brandweer uit het centrum van Zevenhuizen komen.
In 2008 is er een nieuwe kazerne in Zevenhuizen gebouwd, vanuit deze locatie kan Moerkapelle sneller worden bereikt. De nieuwe post biedt onderdak aan een tankautospuit en een personeel-/materieel voertuig.

Als aanvulling op de reguliere ambulancezorg van de RAV Hollands Midden zijn op 27 kazernes van Brandweer Hollands Midden inmiddels brandweervrijwilligers opgeleid om als First Responders hun werk te kunnen doen. Deze brandweervrijwilligers kunnen in veel gevallen eerder bij een patiënt zijn dan de reguliere ambulance en kunnen dan met de reanimatie starten voordat de ambulance er is. Daarna kunnen zij de ambulancemedewerkers verder helpen bij het stabiliseren van de patiënt. Ook post Zevenhuizen-Moerkapelle in een van deze kazernes.

[EN]
Until 2006, the municipality of Zevenhuizen-Moerkapelle had its own voluntary fire brigade with its own barracks in Zevenhuizen and Moerkapelle.
Due to the merger of Zevenhuizen-Moerkapelle, Nieuwerkerk aan den IJssel and Moordrecht in the new municipality of Zuidplas, it was decided to outsource the entire implementation of the fire service to the Nieuwerkerk aan den IJssel fire brigade as of 1 February 2006. All volunteer fire brigade employees have joined the Nieuwerkerk aan den IJssel fire brigade.
In 2006 the Moerkapelle post was also closed and the fire brigade had to leave the center of Zevenhuizen.
In 2008 a new barracks was built in Zevenhuizen, from this location Moerkapelle can be reached faster. The new station houses a tank car sprayer and a personnel / material vehicle.

In addition to the regular ambulance care provided by the RAV Hollands Midden, fire service volunteers have now been trained at 27 barracks of the Hollands Midden Fire Service to be able to do their work as First Responders. In many cases, these fire brigade volunteers can reach a patient earlier than the regular ambulance and can then start resuscitation before the ambulance arrives. They can then further assist the ambulance staff in stabilizing the patient. Zevenhuizen-Moerkapelle also posts in one of these barracks.
Paid or Volunteer: Volunteer

EMS Involvement: yes