Secher epitafium hourglass - Sødring, Denmark
I Sødring kirkes skib findes et meget smukt træskåret epitafium eller mindetavle over præsten Niels Secher (død 1768) og hustru. Tavlen er prydet med smukt udskårne engle i træ. Den ene engel holder et timeglas.
Location: Denmark

Dansk: I Sødring kirkes skib findes et meget smukt træskåret epitafium eller mindetavle over præsten Niels Secher (død 1768) og hustru. Tavlen er prydet med smukt udskårne engle i træ. Den ene engel holder et timeglas udskåret i træ.

Den lille hvidmalede munkestenskirke rummer stor skønhed. Den er typisk gotisk med spidsbuede vinduer og trekantet kor, opført i 1300-tallet. I et par hundrede år tilhørte godset og kirken biskoppen i Århus. Fællesskabet mellem kirke og gods ophørte i 1921, og menigheden overtog selv kirken.

Farverige kalkmalerier er med gavmild hånd strøet ud over hele det hvælvede loft.

Mønsteret minder om en stjernehimmel. Men motiverne er skildringer fra bibelen samt helgen-legender. De første kalkmalerier blev afdækket i 1902.

I 1744 købte pastor Niels Nielsen Secher stedet. Han var dengang Danmarks rigeste præst.

Slægten Secher tog kirkens våbenhus til gravkapel. I dag står der syv gamle støvede kister med balsamerede lig og forhindrer menigheden i at gå gennem våbenhuset. I stedet for må kirkegængerne benytte en snæver indgang til kirken. Ifølge provsten er slægtens efterkommere imod, at kisterne flyttes.

Man kan blive ved med at opdage interessante detaljer i kirken. For eksempel ligger der en sjælden bibel fra Frederik II's tid ca. 1550 på alteret. Bibelen siges at være landets næstældste udgave efter reformationen, skrevet på dansk.

English: In Sødring church's nave is a very beautiful wood-carved epitaph or memorial plaque to the priest Niels Secher (died 1768) and his wife. The board is adorned with beautifully carved angels in wood. One angel holds an hourglass carved in wood.

The small white painted monastery church holds great beauty. It is typically Gothic with pointed arched windows and triangular chancel, built in the 14th century. For a couple of hundred years, the estate and the church belonged to the bishop of Aarhus. The communion between church and estate ceased in 1921, and the congregation itself took over the church.

Colorful frescoes are generously sprinkled all over the vaulted ceiling.

The pattern is reminiscent of a starry sky. But the motifs are depictions from the Bible as well as saint legends. The first frescoes were uncovered in 1902.

In 1744, Pastor Niels Nielsen Secher bought the place. He was then Denmark's richest priest.

The Secher family took the church porch to the burial chapel. Today, seven old dusty coffins with embalmed corpses stand, preventing the congregation from walking through the porch. Instead, churchgoers must use a narrow entrance to the church. According to the provost, the descendants of the family are against the coffins being moved.

One can keep discovering interesting details in the church. For example, there is a rare bible from the time of Frederik II approx. 1550 on the altar. The Bible is said to be the country's second oldest edition after the Reformation, written in Danish.

What type of hourglass is it?: Sculpture

Is this hourglass accessible 24/7?: no