Hovedengen - Ribe, Danmark
32U E 484963 N 6131617
Hovedengen har fået sit navn fordi den engang blev brugt til at sætte afhuggede hoveder på stage. I 1500 tallet blev engen også kaldt for Thodes Eng, efter Sørøveren Morten Thode og hans besætning hvis hoveder blev hængt på stager her på engen.
Location: Denmark

Hovedengen har fået sit navn fordi den engang blev brugt til at sætte afhuggede hoveder på stage. I 1500 tallet blev engen også kaldt for Thodes Eng, efter Sørøveren Morten Thode og hans besætning hvis hoveder blev hængt på stager på engen. Sørøveren Morten Thode og hans mænd blev halshugget den 6. feb. 1555.
Alexander Hock var en anden sørøver som blev halshugget. Han havde flere gange røvet skibe med kvæg, men blev fanget i 1573. Efter halshugning blev også hans hoved hængt på en stage på Hovedengen.

The Meadow of heads got its name because it was once used to put severed heads on poles. In the 16th century, the meadow was also called Thodes Meadow, after the pirate Morten Thode and his crew whose heads were hung on poles in the meadow. The pirate Morten Thode and his men were beheaded on 6 Feb. 1555.
Alexander Hock was another pirate who was beheaded. He had robbed ships with cattle several times, but was captured in 1573. After beheading, his head was also hung on a pole on The Meadow of heads.

Site Description: Historic marker

Date of Pirate Activity (Estimated): 1555