De Stelling Biber - Oostvoorne (NL)
Former Radar complex Biber in the dunes of Oostvoorne, The Netherlands.
Location: Zuid-Holland, Netherlands

Verscholen in de duinen van Oostvoorne bevindt zich in de omgeving van het Agatha huis een overblijfsel uit de Tweede Wereldoorlog. Het is de Biber bunker, een enorme betonnen kolos bestaande uit 3 meter dikke muren. De bunker, ook wel bekend als De Stelling Biber, is uniek in Nederland, alleen al vanwege het feit dat het de enig begaanbare bunker van deze soort is. Gelijksoortige bunkers in Terschelling en op Zandvoort zijn zoals vele andere bunkers onder het zand verdwenen

De Biber bunker is vanwege zijn bijzondere karakter in de Tweede Wereldoorlog, maar ook vanwege zijn latere functie, een bouwwerk dat zeker gezien moet worden. Het verhaal van deze bunker mag u zeker niet missen. De Biber bunker is gebouwd als radarcommandopost voor de Duitse luchtmacht ("Luftwaffe"). Van hieruit werden acties ondernomen om geallieerde bommenwerpers, op weg naar Duitsland, te onderscheppen. Na de oorlog is de bunker nog functioneel geweest als commandopost van de burgerbescherming.
Bron: (visit link)

Google translation
Hidden in the dunes of Oostvoorne, in the vicinity of the Agatha house is a remnant from the Second World War. It is the Biber bunker, or De Stelling Biber, an enormous concrete colossus consisting of 3 meter thick walls. The bunker is unique in the Netherlands, if only because it is the only accessible bunker of this kind. Similar bunkers in Terschelling and Zandvoort, like many other bunkers, have disappeared under the sand

The Biber bunker is because of its special character in the Second World War, but also because of its later function, a building that should definitely be seen. You should definitely not miss the story of this bunker. The Biber bunker was built as a radar command post for the German Air Force ("Luftwaffe"). From here, actions were taken to intercept Allied bombers on their way to Germany. After the war, the bunker was still functional as a civil defense command post.

Other sources: