Sankt Ibs Kilde - Roskilde, Danmark
Location: Denmark

Sankt Ibs Kilde er en ud af tre hellige kilder i Roskilde, kilder som har særligt helbredende egenskaber. Kilden er opkaldt efter apostelen Jakob den ældre - Ib er den danske form for Jakob. Den ligger ved siden af kirkeruinen Skt Ibs Kirke. Måske har pilgrimme fra nord på vej til Santiago de Compostella i Spanien været forbi Skt Ibs Kilde.
Kilden blev på et tidspunkt kaldt for Dr. Holgers Kilde fordi den kendte proffesor Holger Jacobæus ( 1650-1701) havde undersøgt vandet for dens helbredende kraft.
Kilden har været omtalt helt tilbage i 1600-tallet, der har været en lille bygning over den og den gav 500 l vand i timen. Det gør den ikke længere, på grund af byggerier som har ødelagt dele af kilden. Der er dog stadig vand i kilden og det er brunt af okker.

Sankt Ibs Spring is one of three holy wells in Roskilde, wells that have particularly healing properties. It is located next to the church ruins of St. Ibs Church. Perhaps pilgrims from the north on their way to Santiago de Compostella in Spain have been past St. Ibs well.
The well was at one point called Dr. Holger's spring because the famous professor Holger Jacobæus (1650-1701) had studied the water for its healing power.
The spring has been mentioned as far back as the 17th century, there has been a small building above it and it provided 500 l of water per hour. It no longer does, due to constructions that have destroyed parts of the spring. However, there is still water in the spring and it is brown of ocher.