Obelisk for Familien Reedtz - Hosby, Danmark
Obelisk for Familien Reedtz som boede på Herregården Palsgaard i 200 år
Location: Denmark

Obelisk for Familien Reedtz som boede på Herregården Palsgaard i 200 år. Den eksisterende Herregård er fra år 1500. I 1665 overtog Peder Reedtz Herregården som var i familiens eje indtil 1877.
Obelisken er omkring 4 m høj og udført i granit. Den udhugede tekst er sortmalet. Familiens våbenskjold, udført i støbejern, er indsat øverst. Derefter en tekst som er; "Til minde om Familien Reedtz som levede og virkede på Palsgaard i over 200 år". Under teksten er der en gylden bue, som ligner solstråler. I toppen af obeliksen er der en femtakket guldstjerne.
I højre side af obelisken er navnet på giveren. Der står: " A og F Wedel Jarlsberg rejste dette minde år 1900".
Baron Frederik Wedel-Jarlsberg boede på godstet fra 1890-1908.

Obelisk for family Reedtz who lived at the manor Palsgaard for 200 years. The existing manor is from the year 1500. In 1665 Peder Reedtz took over the manor which was owned by the family until 1877.
The obelisk is about 4 m high and made of granite. The carved text is painted black. The family's coat of arms, made of cast iron, is inserted at the top. Then a text which is; "In memory of the Reedtz Family who lived and worked at Palsgaard for over 200 years". Below the text there is a golden arc that looks like sunbeams. At the top of the obelisk is a five-pointed gold star.
On the right side of the obelisk is the name of the donor. It says: "A and F Wedel Jarlsberg erected this memorial in 1900".
Baron Frederik Wedel-Jarlsberg lived on the manor from 1890-1908.
The obelisk stands in the park at Palsgaard, where there is public access.