MK Fine Art - Molenaarsgraaf, the Netherlands
Art studio of Marco Krauwinkel in an old farm house, also and art academy
Location: Zuid-Holland, Netherlands

NL:

In een boerderij aan de Graafdijk-West in Molenaarsgraaf is het atelier van Marco Krauwinkel. Het heet MK Fine Art. Volgens marcokrauwinkel.com is er ook een kleine kunstacademie, waar mensen in kleine groepen kunnen leren schilderen. Over de kwaliteit van de kunst kan ik niet oordelen, want ik ben niet naar binnen geweest. Volgens zijn website is de artiest nationaal en internationaal gewaardeerd.

ENG:

Marco Krauwinkel's studio is located in a farm on Graafdijk-West in Molenaarsgraaf. It's called MK Fine Art. According to marcokrauwinkel.com, there is also a small art academy, where people can learn to paint in small groups. I cannot judge the quality of the art, because I have not been inside. According to his website, the artist has been appreciated nationally and internationally.
Graafdijk-West 4 Molenaarsgraaf

Artist info:
van marcokrauwinkel.nl: "Portret en Landschapschilder Marco Krauwinkel (1980, Dordrecht) studeerde aan de Pedagogisch Technische Hogeschool en heeft jaren als docent gewerkt. Zijn fascinatie voor het schilderen is ontstaan in 2014 tijdens een bezoek aan het Rijksmuseum Amsterdam. Zoals hij zelf zegt: ‘Ik werd gegrepen door de illusie van diepte en vorm op het op doek.’ Hij is autodidact en laat zich inspireren door de ‘oude meesters’ uit de 17e eeuw, met name Johannes Vermeer is hierbij zijn grote voorbeeld. Zijn werk kenmerkt zich door heldere kleuren en het sterke licht-donker contrast zowel in zijn portretten als landschappen. Hij schildert zijn werk in olieverf, bij portret werkt hij in verschillende lagen, eerst zet hij zijn werk op in grisaille en vervolgens gaat daar kleur overheen. Zijn landschappen schildert hij met de zogenaamde nat in nat techniek, dit houdt in dat hij zijn kleuren direct op het doek mengt." ​from marcokrauwinkel.com: "Portrait and Landscape painter Marco Krauwinkel (1980, Dordrecht) studied at the Pedagogical Technical University and has worked as a teacher for many years. His fascination for painting arose in 2014 during a visit to the Rijksmuseum Amsterdam. As he himself says: 'I was captivated by the illusion of depth and form on the canvas.' He is self-taught and is inspired by the 'old masters' from the 17th century, especially Johannes Vermeer is his great example. His work is characterized by bright colors and the strong light-dark contrast in both his portraits and landscapes. He paints his work in oil, for portraits he works in different layers, first he sets up his work in grisaille and then color is applied. He paints his landscapes with the so-called wet in wet technique, which means that he mixes his colors directly on the canvas."

Type of studio: Art studio