Ulriksholm slot - Kølstrup, Denmark
32U E 599300 N 6142924
Ulriksholm ved Kertinge nor er et typisk renæssanceslot. Slottet stod færdig i 1645, men tårnet er tilføjet i slutningen af det 18. århundrede. Slottet er fredet og kun delvist åbent for offentligheden. Man kan kigge fra P-pladsen.
Location: Denmark

Ulriksholm er oprettet i 1525 af Mikkel Pedersen Akeleye og kaldtes tidligere Skinnerup.

I 1616 overtog Christian 4. slottet, og fra 1636 til 1646 udbyggede han det. Den nuværende hovedbygning er opført i denne periode. Han overdrog det herefter til sin søn Ulrik Christian Gyldenløve, som han havde med Vibeke Kruse.[1] Slottet blev omdøbt til Ulriksholm i 1645, men den unge grev Ulrik Christian Gyldenløve nåede dog kun at nyde sin bolig i få år; han døde allerede i 1658, kun 28 år gammel.

Ulriksholm ligger i Kølstrup Sogn, Bjerge Herred, Kerteminde Kommune – ca. 6 km sydvest for Kerteminde. Slottet er bygget på et bakkedrag ved Kertinge Nor, og der er tilmed udsigt over Kerteminde Fjord.

English: Ulriksholm by Kertinge nor is a typical renaissance castle. The castle was completed in 1645, but the tower was added in the late 18th century. The castle is listed and only partially open to the public. You can look from the parking lot.

Ulriksholm was founded in 1525 by Mikkel Pedersen Akeleye and was formerly called Skinnerup.

In 1616 Christian IV took over the castle, and from 1636 to 1646 he expanded it. The current main building was erected during this period. He then handed it over to his son Ulrik Christian Gyldenløve, whom he had with Vibeke Kruse. [1] The castle was renamed Ulriksholm in 1645, but the young count Ulrik Christian Gyldenløve only managed to enjoy his home for a few years; he died as early as 1658, only 28 years old.

Ulriksholm is located in Kølstrup Parish, Bjerge Herred, Kerteminde Municipality - approx. 6 km southwest of Kerteminde. The castle is built on a hillside by Kertinge Nor, and there is even a view of Kerteminde Fjord.
Date of origin:: 1645

Architect(s): Unknown