Raadelman vesisäiliö - Kaarina, Finland
Vanha Raadelman kartanon vesisäiliö kallion päällä. Old Raadelma manor water tank on a rock.
Location: Finland

[FIN] Valitettavasti jo huonoon kuntoon mennyt Raadelman kartanon kahdeksankulmainen vesisäiliö, jonka päälle on rakennettu pieni huvimaja.
Raadelman kartanon vuonna 1792 rakennettua päärakennusta ympäröi 1800-luvun alussa perustettu englantilaistyyppinen maisemapuisto, jota ovat reunustaneet hyötypuutarhan ruutuvyöhykkeet. Päärakennusta on laajennettu 1880-luvulla arkkitehti Frans Anatolius Sjöströmin piirustusten mukaan uusrenessanssityyliin ja nykyiseen klassistiseen ulkoasuun 1930-luvulla. Kartanoalueella on säilynyt historiallista rakennuskantaa, mm. huvimaja jonka alla on vesisäiliö.

[EN] The octagonal water tank of Raadelma manor, which is already in poor condition, on top a small gazebo has been built.
The main building of Raadelma Manor, built in 1792, is surrounded by an English-style landscape park established in the early 19th century, bordered by the checkered zones of the utility garden. The main building was extended in the 1880s according to the drawings of architect Frans Anatolius Sjöström to the Neo-Renaissance style and the current classical look of the 1930s. The manor area has preserved the historical building stock, e.g. gazebo with water tank.