Voetgangers hangbrug Meinderswijk - Arnhem, NL
Voetgangershangbrug in natuurgebied Meinderswijk
Location: Gelderland, Netherlands

In het natuurgebied Meinderswijk zijn verschillende korte wandelroutes uitgezet. Ook loopt de langeafstandsroute Limespad door Meinderswijk.

Het Limespad
LAW 16 Romeinse Limespad (officiële opening 23 mei 2018) is een LangeAfstandWandelpad, net als het bekendere Pieterpad. Het Limespad start in ­Katwijk en eindigt in Berg en Dal op de ­Duivelsberg. Het Limespad is opgedeeld in 45 ­etappes en kent nóg een startpunt: de ­aanlooproute vanuit Voorburg. Deze ­alternatieve route (3 etappes) sluit weer aan op de hoofdroute bij Leiden. Totale lengte van het Limespad is 275 kilometer.

om van het ene gebied naar het andere te kunnen komen is een zogenoemde hangbrug gebouwd. De houten jukken van hangbrug worden gedragen door de stalen kabels die aan een tweetal houten pylonen zijn bevestigd. Deze voetgangersbrug vormt een mooie verbinding tussen het dijklichaam en de uiterwaarde.
Het uiterwaardgebied Meinerswijk is een overwegend groen gebied, gelegen in het hart van Arnhem aan de Rijn. Het gebied kent een rijke historie die teruggaat tot de Romeinse tijd. Om te voorkomen dat de Rijn bij Meinerswijk teveel water te verwerken kreeg waren maatregelen nodig. De nieuwe geul die nu gegraven is maakt deel uit van de uiterwaardvergraving waardoor de rivier bij hoog water meer ruimte krijgt.

'Het uiterwaardengebied Meinerswijk vormt één van Europa’s grootste stadsuiterwaardenparken en is onderdeel van het programma ‘Ruimte voor de Rivier’. Het gebied ligt op een strategische locatie, niet ver van de splitsing van de Nederrijn en de IJssel, en wordt tegelijkertijd gebruikt voor recreatiemogelijkheden.
De hangbrug in Arnhem maakt onder onderdeel uit van het project “Ruimte voor de Rivier” en ligt aan de zuidkant van de Nederrijn in Meinerswijk. De brug dient als vervanging voor het trekpontje dat oorspronkelijk in het plan stond, daar deze de soms sterke stroming niet aan zou kunnen.'

Eng
Various walking short routes have been set out in the Meinderswijk nature reserve. The long-distance Limespad route also runs through Meinderswijk.

About the Limespad
LAW 16 Roman Limespad (official opening May 23, 2018) is a Long Distance Walking Path, just like the more famous Pieterpad. The Limespad starts in Katwijk and ends in Berg en Dal on the Duivelsberg. The Limespad is divided into 45 stages and has another starting point: the approach route from Voorburg. This alternative route (3 stages) reconnects with the main route at Leiden. Total length of the Limespad is 275 kilometers.

a so-called suspension bridge has been built to get from one area to another. The wooden yokes of the suspension bridge are supported by the steel cables that are attached to two wooden pylons. This pedestrian bridge forms a nice connection between the dike body and the floodplain.
The Meinerswijk floodplain area is a predominantly green area, located in the heart of Arnhem on the Rhine. The area has a rich history dating back to Roman times. Measures were needed to prevent the Rhine at Meinerswijk from having to process too much water. The new trench that has now been dug is part of the floodplain excavation, which gives the river more space during high water.

'The Meinerswijk floodplain area is one of Europe's largest urban floodplain parks and is part of the 'Room for the River' programme. The area is strategically located, not far from the junction of the Nederrijn and the IJssel, and at the same time it is used for recreational opportunities.
The suspension bridge in Arnhem is part of the “Room for the River” project and is located on the south side of the Lower Rhine in Meinerswijk. The bridge serves as a replacement for the pull ferry that was originally in the plan, as it would not be able to cope with the sometimes strong current.'

Trail Name: Limespad

Approximate Length of Bridge: 13