Het Arnhems bakkertje - Arnhem, NL
De oudste bakker van Arnhem sinds 1904
Location: Gelderland, Netherlands

Aan de gevel van de oudste bakkerij van Arnhem hangt een uithangbord bord.

'De bakkerij die zich achter de winkel aan de Ruiterstraat in Arnhem bevind, is opgericht in 1904 door de familie Van Der Meijden. Vanaf de oprichting van de bakkerij wordt het brood al op een stenen ovenvloer gebakken. Hierdoor heeft het brood al meer dan een eeuw een heerlijke smaak en een lekkere krokante korst. Het unieke aan de bakkerij is dat bijna al ons brood nog met de hand wordt verwerkt en gevormd. De bakkers werken elke nacht met veel passie en dit is terug te proeven in de smaak van het brood. Het assortiment bestaat uit ongeveer 70 brood soorten die door de jaren heen ontwikkeld zijn door de bakkers.

Onze broden zijn minimaal 1 dag aan het rijzen want hoe langer een brood aan het rijzen is, hoe meer smaak het opbouwt. Wij werken veel met desem in de bakkerij, dit geeft het brood een frisse smaak. De desem in onze bakkerij is 22 jaar oud. Elke dag starten wij het desem opnieuw op door het “moederdeeg “ opnieuw te mengen met bloem en water.

Wij willen onze broden zo puur en gezond mogelijk houden, wij gebruiken geen onnodige E nummers. Onze fijn- en grof volkoren broden bestaan uit 100% volkorenmeel en ook het spelt is 100% spelt.'

Eng
A signboard hangs on the facade of the oldest bakery in Arnhem.

'The bakery behind the shop on Ruiterstraat in Arnhem was founded in 1904 by the Van Der Meijden family. The bread has been baked on a stone oven floor since the bakery was founded. As a result, the bread has had a delicious taste and a nice crispy crust for more than a century. The unique thing about the bakery is that almost all our bread is still processed and shaped by hand. The bakers work every night with great passion and this is reflected in the taste of the bread. The range consists of about 70 types of bread that have been developed by the bakers over the years.

Our breads are rising for at least 1 day because the longer a bread is rising, the more flavor it builds up. We often work with sourdough in the bakery, which gives the bread a fresh taste. The sourdough in our bakery is 22 years old. Every day we restart the sourdough by mixing the "mother dough" with flour and water again.

We want to keep our breads as pure and healthy as possible, we do not use unnecessary E numbers. Our fine and coarse wholemeal breads consist of 100% wholemeal flour and the spelled is also 100% spelled.'
Shop Name: Het Arnhemse Bakkertje

Kind of Shop: Backery