Keppelse Watermolen - Laag Keppel, NL
Oude watermolen met rad
Location: Gelderland, Netherlands

De watermolen van Laag-Keppel maakt deel uit van het landschappelijk en cultuurhistorisch bijzondere gebied rond Kasteel Keppel.

De watermolen is veelvuldig geopend voor publiek.

De watermolen te Laag-Keppel staat op een van de meest aantrekkelijke plekjes langs de Oude IJssel. De molen is, zoals de meeste molens in de Achterhoek, een onderslagmolen; hij deed dienst als korenmolen.

Wist u dat er op die plek al meer dan 600 jaar een watermolen draait? En dat de watermolen sinds 1969 alleen kan functioneren dankzij de spinnekopmolen die oorspronkelijk in Friesland stond? Op deze site komt u alles te weten over het ‘mooiste plekje van Nederland’ en het wel en wee van de twee molens die daar zo trots draaien.

Eng
The watermill of Laag-Keppel is part of the special landscape and cultural-historical area around Keppel Castle.

The watermill is frequently open to the public.

The watermill in Laag-Keppel is located in one of the most attractive spots along the Oude IJssel. The mill is, like most windmills in the Achterhoek, an undershot mill; it served as a flour mill.

Did you know that a watermill has been running on that spot for over 600 years? And that the watermill can only function since 1969 thanks to the spinnekopmolen that originally stood in Friesland? On this site you will learn everything about the 'most beautiful place in the Netherlands' and the ups and downs of the two windmills that run so proudly there.