sluisje Lentseplas - nijmegen, NL
Sluisje bij de Lentse plas in Nijmegen
Location: Gelderland, Netherlands

Naast een recreatie gebied en zwemplas worden er in de Lentse plas drijvende woningen gebouwd.

De Lentseplas heeft een waterbergende functie waarbij het waterpeil per seizoen fluctueert. De drijvende woningen zullen meebewegen met het waterpeil, waardoor de beleving van het water vanuit de woning en het aangrenzende terras optimaal is. De eerste bouwlaag van een drijvende woning ligt deels onder water. De woningen mogen een maximale bouwhoogte hebben van 8 meter ten opzichte van het waterpeil. De drijvende woningen drijven op circa 25 tot 40 meter vanaf de oever (gemeten vanaf de insteek van het talud).

Eng
In addition to a recreation area and swimming lake, floating homes are being built in the Lentse plas.

The Lentseplas has a water storage function whereby the water level fluctuates per season. The floating houses will move with the water level, so that the experience of the water from the house and the adjacent terrace is optimal. The first floor of a floating house is partly under water. The houses may have a maximum building height of 8 meters in relation to the water level. The floating houses float approximately 25 to 40 meters from the bank (measured from the edge of the slope).
RIVER GAUGE INFORMATION:
Water niveau is door de modder moeilijk af te lezen. Het water staat vrij laag ongeveer 7.70