Aandammerbrug - Amsterdam, NL
31U E 637659 N 5809694
[NL] In een vlak stuk niemandsland boven Amsterdam vind je deze mooie ophaalbrug. 's Zomers wordt de brug regelmatig bediend. [EN] In a flat no man's land above Amsterdam you will find this drawbridge. In summer time, the bridge is regularly operated
Location: Noord-Holland, Netherlands

[NL]

Over de brug:

De Aandammerbrug is een ophaalbrug die de Poppendammergouw in Amsterdam-Noord verbindt met de Aandammergouw in Zuiderwoude. De brug voert over een naamloos edoch redelijk drukbevaren water dat het Bozenmeertje met de Holysloter Die verbindt. Het smalle bruggetje wordt vooral door fietsers gebruikt, maar er kunnen ook auto's en landbouwvoertuigen overheen. Het bouwwerk ligt nabij de plaats waar ooit het gehucht Poppendam gelegen moet hebben. Deze brug is gebouwd in 1951 en verving een oude brug. De brug is in 2014 door de gemeente Waterland gerenoveerd.

Bron: Wikipedia (visit link)

Over het gebied "Waterland":

Het wordt wel de ‘achtertuin van Amsterdam’ genoemd, maar daarmee doe je Waterland eigenlijk tekort. Dit is een groene, waterrijke wereld meteen ten noorden van het IJ. Met lage weilanden, plassen en lange sloten, slingerende dijkjes, bruggetjes, koeien, riet, boerderijen en oude dorpjes. In de wind, onder zware wolkenluchten en met heel veel vogels. Waar je zomers vaart en ’s winters schaatst. Dit is Holland zoals de hele wereld het kent.

Waterland laat zich het beste vanuit een kano ontdekken. Peddelend door een doolhof van slootjes en hoog riet zie je koeien aan de waterkant. Een jong fuutje lift op de rug van zijn moeder mee over het water. Boven je buitelen kieviten en tureluurs door de lucht. Al varend ontdek je hier Holland op z’n best.

Bron: Staatsbosbeheer (visit link)

[EN]

Regarding the bridge:

The Aandammerbrug is a drawbridge that connects the Poppendammergouw in Amsterdam-Noord with the Aandammergouw in Zuiderwoude. The bridge crosses a nameless yet fairly busy water that connects the Bozenmeertje with the Holysloter Die. The narrow bridge is mainly used by cyclists, but cars and agricultural vehicles can also cross it. The building is located near the place where the hamlet of Poppendam must once have been located. This bridge was built in 1951 and replaced an old bridge. The bridge was renovated in 2014 by the municipality of Waterland.

Source (in Dutch): Wikipedia (visit link)

Regarding the area "Waterland":

It is sometimes called the 'backyard of Amsterdam', but with that you actually do Waterland short. This is a green, water-rich world immediately north of the IJ. With low meadows, ponds and long ditches, meandering dikes, bridges, cows, reeds, farms and old villages. In the wind, under heavy cloudy skies and with lots of birds. Where you sail in the summer and skate in the winter. This is Holland as the whole world knows it.

Waterland is best discovered from a canoe. Paddling through a maze of ditches and tall reeds you see cows on the waterfront. A young grebe rides on its mother's back over the water. Lapwings and redshanks tumble through the air above you. While sailing you will discover Holland at its best.

Source (in Dutch): Staatsbosbeheer (visit link)
Bridge Type: Drawbridge (Bascule Bridge)