Synagoga of Turku - Turku, Finland
Small building near bus station. Pieni rakennus bussiaseman lähistöllä.
Location: Finland

[FIN] Turun synagoga on Turun juutalaisen seurakunnan synagoga. Se on toinen Suomen kahdesta synagogasta, toinen on Helsingin synagoga Helsingissä.

Turun synagoga on valmistunut vuonna 1912, ja rakennettiin tuolloin lainarahoilla. Sen suunnittelusta vastasivat arkkitehdit August Krook ja J. Eskil Hindersson. Synagogan julkisivu on tehty tiilestä ja se on rapattu. Rakennus on kaksikerroksinen ja sen keskustilassa on kupoli.

[EN] Turku Synagogue is a synagogue of the Turku Jewish Congregation. It is one of Finland's two synagogues, the other is the Helsinki Synagogue in Helsinki.

The Turku Synagogue was completed in 1912 and was built at that time with loans. It was designed by architects August Krook and J. Eskil Hindersson. The façade of the synagogue is made of brick and plastered. The building has two floors and a dome in its central space.
Status: Active house of prayer

Denomination/Group: Conservative