leeuwenstein - Woerden - NL
toegangspoort Leeuwenstein
Location: Utrecht, Netherlands

Leeuwenstein
Kromwijkerdijk 18, Woerden.
Situatie en geschiedenis
Boerderij Leeuwenstein dateert evenals boerderij Vlooswijk uit de 17de eeuw. Leeuwenstein ligt aan de noordelijke zijde van Vlooswijk.

Over dit hoofdstuk/artikel
PLAATSEN
over Woerden

Beschrijving van de hekpijlers
De naar verhouding lage en forse bakstenen pijlers met dubbele inspringende hoeken bezitten geprofileerde zandstenen plinten en afdekkingen. Op de afdekkingen staan gebeeldhouwde schildhoudende leeuwen. De afdekkingen en de leeuwen zijn thans roomkleurig geschilderd en de wapens gepolychromeerd. De hekpijlers van Vlooswijk en Leeuwenstein voeren dezelfde wapens. De pijlers van Leeuwenstein zijn op dezelfde wijze gemetseld (koppen- en strekkenlagen) en uit dezelfde steensoort
bron (visit link)
Leeuwenstein
Situation and history
Farm Leeuwenstein dates, just like farm Vlooswijk, from the 17th century. Leeuwenstein lies on the northern side of Vlooswijk.

About this chapter/article
PLACE
about Woerden

Description of the gate pillars
The relatively low and sturdy brick pillars with double recessed corners have profiled sandstone plinths and covers. On the cappings are sculpted shield-bearing lions. The cappings and the lions are now painted cream-coloured and the coats of arms polychromed. The gate pillars of Vlooswijk and Leeuwenstein bear the same arms. The pillars of Leeuwenstein are built in the same way (head and funnel layers) and from the same type of stone.
bron (visit link)
Physical Address: