Gråbrødrene på Klosterpladsen - Svendborg, Denmark
Location: Denmark

Tre munke er placeret på Klosterpladsen i Svendborg. Her lå Gråbrødrenes kloster - og skulpturerne markerer et både sjovt og historisk indslag i gadebilledet. Klosteret lå lige der, hvor banegården og jernbaneoverskæringen er i dag.

Kunstner Jens Galschiøt har skabt de tre bronzemunke i naturtro størrelse, der nu kommer til at pryde et af knudepunkterne i Svendborg. "Jeg er meget begejstret for Svendborg, som på mange måder er en fortættet storby. Svendborg har en særlig historie, og jeg er meget glad for, at min kunst nu kan være med til at fremkalde Svendborgs historie og kulturarv", siger Jens Galschiøt i interview med Svendborg Museum.

English: Three monks are located on Klosterpladsen in Svendborg. Here was the gråbrødre (Gray Brothers) monastery - and the sculptures mark both a fun and historical element in the street scene. The monastery was located right where the railway station and the railway crossing are today.

Artist Jens Galschiøt has created the three bronze monks in lifelike size, which will now adorn one of the hubs in Svendborg. "I am very enthusiastic about Svendborg, which in many ways is a dense city. Svendborg has a special history, and I am very happy that my art can now help to evoke Svendborg's history and cultural heritage", says Jens Galschiøt in interview with Svendborg Museum.

Location description: Public Square across the train station

Statue's Subject: Studying monk