bakkerij van Maanen - Woerden -NL
bakkerij van Maanen - Woerden
Location: Utrecht, Netherlands

Het pand aan de Rijnstraat nummer 40 in Woerden werd gebouwd aan het eind van de negentiende eeuw. Het is herkenbaar aan een gevelsteen met een leeuw. De begane grond, de vide en de eerste verdieping zijn ingericht volgens het speciale concept van de Bakker van Maanen winkels. Je vindt er de Bakkerswinkel én het Bakkerscafé. Kom langs en ervaar het zelf!

Horeca
Terwijl in de andere filialen de horeca ondersteunend is aan de bakkerswinkel, is het ontspanningsgedeelte in dit filiaal beduidend groter. Bij de bakkerij waar het Handgemaakt assortiment wordt gemaakt, is een koffiebar ingericht voor iedereen die zin heeft in een kopje koffie of thee. Maar je kan er ook terecht voor een glas wijn of bier. Een stukje verder de winkel in staat, onder een glazen koepel, een binnentuin met loungebanken waar het heerlijk toeven is met een kopje koffie en iets lekkers. Wie het hogerop wil zoeken, kan naar de vide. Hier vandaan heb je zicht op alles wat zich beneden afspeelt. Je kijkt naar de bakkers die het deeg kneden of het verse brood uit de oven halen. Maar ook naar de barista die op de speciale manier jouw koffie klaarmaakt. Op de eerste verdieping is opnieuw het binnen-buiten gevoel vormgegeven. Vanuit de grote fauteuils heb je uitzicht op een modern aangelegde tuin waarin het groen in oude kratten is verwerkt. Daardoor ervaar jij van beneden tot boven de karakteristieke sfeer van ambacht en passie van Bakker van Maanen.
bron (visit link)
The building at number 40 Rijnstraat in Woerden was built at the end of the 19th century. It is recognisable by a gable stone with a lion. The ground floor, the void and the first floor are decorated according to the special concept of the Bakker van Maanen shops. Here you will find the Bakkerswinkel and the Bakkerscafé. Come along and experience it for yourself!

Catering
While in the other branches the catering establishments support the baker's shop, in this branch the relaxation area is significantly larger. In the bakery where the Handmade range is produced, a coffee bar has been set up for everyone who would like a cup of coffee or tea. But you can also go there for a glass of wine or beer. A little further into the shop, under a glass dome, is a courtyard garden with lounge sofas where you can relax with a cup of coffee and something tasty. If you want to go higher up, you can go to the mezzanine. From here you have a view of everything that is going on downstairs. You can watch the bakers kneading the dough or taking the fresh bread out of the oven. But also of the barista who prepares your coffee in a special way. On the first floor, the indoor-outdoor feeling has been recreated. From the large armchairs, you have a view of a modernly laid-out garden in which the greenery has been incorporated into old crates. This means that from bottom to top you experience the characteristic atmosphere of craftsmanship and passion of Bakker van Maanen.
source (visit link)
Operating Hours:
Maandag 08:00 - 17:00 Dinsdag 08:00 - 17:00 Woensdag 08:00 - 17:00 Donderdag 08:00 - 17:00 Vrijdag 08:00 - 17:00 Zaterdag 08:00 - 17:00 Zondag Gesloten

Sit down area - other food available: Restaurant/Diner

Recommended Cakes, Pastries etc.: brood