Gunboat Karjala - Turku, Finland
Karjala tykkivene Forum Marinumin edessä museoituna. Karjala gunboat in front of the Forum Marinum as a museum.
Location: Finland

[FIN] Turunmaa-luokan tykkivene Karjala rakennettiin Helsingissä vuonna 1968. Aluksen koneisto- ja asejärjestelmät olivat aikansa huipputekniikkaa. Aluksen pääkoneena oli Rolls-Royce Olympus kaasuturbiini ja risteilykoneina kolme dieselkonetta. Aluksen molempia koneita voitiin käyttää yhtä aikaa ja näin saavuttaa huomattava matkanopeus.

Alus oli varusteltu sekä pintamaalien että sukellusveneiden torjuntaan. Päätykki oli 120 mm:n Bofors. Alusta modernisoitiin käytön aikana ja se peruskorjattiin vuonna 1985. Tykkivene Karjala palveli niin vartio-, koulutus- kuin johtoaluksenakin. Se osallistui myös useisiin kansainvälisiin laivastovierailuihin.

Tykkiveneet poistettiin käytöstä 2000-luvun alussa, ja tykkivene Karjala museoitiin vuonna 2002. Aluksen omistaa Sotamuseo ja Forum Marinum –säätiö vastaa sen ylläpidosta. Alus on yleisön tutustuttavissa kesäkuukausina Forum marinum museossa.

[Source: Forum marinum] (visit link)

[EN] The Turunmaa-class gunboat Karjala was built in Helsinki in 1968. The ship's machinery and weapon systems were state-of-the-art. The ship's main engine was a Rolls-Royce Olympus gas turbine and three diesel engines as cruise aircraft. Both machines of the ship could be operated at the same time, thus achieving a considerable speed. The ship was equipped to fight both topcoats and submarines. The end cannon was a 120 mm Bofors. The vessel was modernized during operation and renovated in 1985. The gunboat Karjala served as a guard, training and command ship. It also participated in several international naval visits. The gunboats were decommissioned in the early 2000s, and the gunboat Karjala was museumed in 2002. The ship is owned by the War Museum and the Forum Marinum Foundation is responsible for its maintenance. The ship is open to the public during the summer months at the Forum Marinum Museum. [Source: Forum Marinum] (visit link)
Type of vessel: Gunboat type vessel of Finnish Navy..Turunmaa-class. Made 1968. Out of service 2002.

Admission? Cost?: 12