Hoge brug - Breda - NL
Liefdes hangsloten aan de Hoge brug in Breda
Location: Noord-Brabant, Netherlands

Nieuwe Hoge Brug
De huidige Hoge Brug is gebouwd in 2006-2007 toen er weer water in de Haven kwam. Hij is ontworpen door de Bredase kunstenaar Eloi Koreman. Bij besluit van Burgemeester en Wethouders van 10 mei 2005 kreeg de brug opnieuw de naam Hoge Brug. De brug is werkelijk een ‘hoge’ brug: je gaat over een helling naar het hoogste punt en dan weer naar beneden. De twee helften van de brug staan niet met elkaar in verbinding, er zit een ruimte tussen van een paar centimeter. Je gaat dus werkelijk over het water heen.

Liefdesbrug
In 2014 kwam de brug in het nieuws omdat er, in navolging van bruggen in Rome, Parijs en elders, door verliefde stelletjes slotjes aan de brug werden bevestigd, waarna zij de sleutel in de Haven wierpen. Deze slotjes vormden een trekpleister voor Breda.
bron (visit link)
New High Bridge
The current High Bridge was built in 2006-2007 when the water in the harbour was restored. It was designed by Breda artist Eloi Koreman. By decision of the Mayor and Aldermen on 10 May 2005, the bridge was renamed the Hoge Brug. The bridge is truly a 'high' bridge: you go over a slope to the highest point and then down again. The two halves of the bridge are not connected, there is a space of a few centimetres between them. So you're really crossing the water.

Love bridge
In 2014, the bridge made the news because, following the example of bridges in Rome, Paris and elsewhere, couples in love attached locks to the bridge, after which they threw the key into the Port. These locks were an attraction for Breda.
source (visit link)
Structure/Location: brug met hekwerk over het water