Liefdesslotjes Harrijnseplas - Haarzuilens - NL
Liefdesslotjes bij de Harrijnseplas vlak bij Haarzuilens
Location: Utrecht, Netherlands

De Haarrijnseplas is een plassengebied in de Nederlandse gemeente Utrecht.

De twee plassen hebben een gezamenlijke oppervlakte van ruwweg 90 hectare. De plassen zijn in het begin van de 21e eeuw ontstaan langs de snelweg A2 in de Vinex-wijk Leidsche Rijn. 13 miljoen m³ zand is op deze locatie gewonnen, een groot deel daarvan is gebruikt om deze wijk op te kunnen hogen. Naast recreatie kregen de meren een functie in het waterbeheer. De Haarrijnseplas wordt doorsneden door de Maarssenseweg.

Aan de Haarzuilense kant kom je via een fietspad en een bruggetje uit bij een soort kade waar door middel van een soort gazen hekwerk voorkomen word dat je in het water plonst, diep is het niet je ziet de bodem perfect maar wel vervelend om er weer uit te komen, gezien het uitzicht hebben al een aantal stelletjes hier hun liefde beklonken met een slotje
Haarrijnseplas is a lake area in the Dutch municipality of Utrecht.

The two lakes have a combined surface area of roughly 90 hectares. The lakes were created at the beginning of the 21st century along the A2 motorway in the Vinex district of Leidsche Rijn. 13 million m³ of sand was extracted at this location, much of which was used to raise the level of this district. In addition to recreation, the lakes were also given a function in water management. The Haarrijnseplas are intersected by the Maarssenseweg.

On the Haarzuilense side, a bicycle path and a small bridge lead to a kind of quay where a kind of mesh fence prevents you from plunging into the water. It is not deep, you can see the bottom perfectly, but it is annoying to get out again.

source partly from (visit link)
Structure/Location: hekwerk kade