Trebonice - "Návštevníci" - Prague, Czech Republic
A scene from Czechoslovak TV series Návštevníci
Location: Hlavní město Praha, Czechia

It's the year 2484 and the Earth is threatened by a rogue comet which could fatally change its orbit. The solution is surprising - Adam Bernau, the greatest genius of 20th century developed 500 years ago an ingenious formula for easy transporting of continents and even worlds. Unfortunately, he made this discovery at the age of 11 and the exercise book containing it was destroyed in the fire. But this is not a challenge to Academic Filip who decides to send an expedition back in time to retrieve the precious exercise book from the fire. But everything is not so simple as it seems...

Genre: Comedy, Sci-Fi
Site address: the church of Svatého Jana a Pavla, Praha-Trebonice
Scene description: Richard goes to the church tower from where he will observe the house.

=========================================================

Naší planete Zemi hrozí srážka s vesmírným meteoritem kvuli cemuž by zahynulo šedesát procent života. Lidé pritom hledají ruzné alternativy, jak meteorit zlikvidovat, presídlit cele lidstvo na Mesíc, ale to se však nelíbí každému, jako napr. delfínum, protože to nereší jejich problém. Do živé debaty však vstupuje akademik Richard (Josef Bláha), velký obdivovatel Adama Bernaua, velkého matematika konce 20. století. Tvrdí, že podle pametí tohoto génia už v jeho mládí existoval docela jednoduchý zpusob, jak presouvat celé kontinenty a planety v prostoru a case. Mistrovy zápisy a výpocty však shorely pri požáry domu Bernauových. Akademik Richard navrhuje uskutecnit cestu casem zpet do roku 1984, ale v case do doby pred požárem, aby mohli zachránit celý sešit, který obsahoval zápisy a výpocty, pak by se mohly vrátit zpet. Návrh uskutecnit "Expedici Adam" do roku 1984 je s velkými problémy odsouhlasen. Expedice je složená z nejlepších odborníku, nechybí ani akademik Richard. Jsou vybaveni tou nejmodernejší a nejdokonalejší technikou své doby. Clenové expedice však nakonec zjistí, že není všechno tak snadné, jak si to na zacátku predstavovali.
Movie or TV Show: Návštěvníci

Year Released or First Aired: 1,983.00