Frans-Afrikaans Oorlogsmonument - Nieuwpoort - Belgium
vlaggen bij het Frans-Afrikaans Oorlogsmonument in Nieuwpoort
Location: West-Vlaanderen, Belgium

Het Frans-Afrikaans oorlogsmonument herdenkt de Franse en de Noord-Afrikaanse Frans-koloniale militaire eenheden die tijdens de Eerste Wereldoorlog in Nieuwpoort en omgeving werden ingezet.

Het werd gebouwd met stenen van de in 14-18 stuk geschoten huizen; de emailplaten zijn van Missean Chris. De ingemetste zichtbare urne is gemaakt door Tavares. Het monument werd gezet (uitvoering) door de gemeenschapsschool Nieuwpoort afdeling bouw. De landsurnen die de gronden van de verschillende landen naar Nieuwpoort brachten werden gemaakt door Magda Bouillon. De bronzen kroon op de glazen afdeksteen is een familiestuk van de familie Pelgrim en werd voor dit monument geschonken. De diverse ambassadeurs kregen na het overzetten van hun gronden in de blauwe urne hun eigen urne terug, maar dan gevuld met gronden van de slagvelden van Nieuwpoort.

Het monument is opgedragen aan de Bretoense FM en de "soldats d''outre-mer" (zouaven, spahis, goumiers en tirailleurs). De Belgische urne werd, in 2016, aan de Duitse ambassadeur overhandigd als symbool van Nieuwpoort, vredesstad. Dit was een van de laatste beslissingen van wijlen Burg. R. Crabbe (+2016) kort voor diens overlijden.

bron (visit link)

getoonde vlaggen zijn
1-Vlag van Senegal
2-Vlag van België
3-Vlag van Tunesië
4-Vlag van Vietnam
5-Vlag van Frankrijk
6-vlag van Algerije
7-Vlag van Nieuwpoort

The Franco-African War Memorial commemorates the French and North African Franco-Colonial military units deployed in Nieuwpoort and its environs during the First World War.

It was built with stones from the houses that were destroyed in 14-18; the enamel plates are by Missean Chris. The engraved visible urn was made by Tavares. The monument was erected (execution) by the Nieuwpoort Community School Construction Department. The country urns that brought the lands of the different countries to Nieuwpoort were made by Magda Bouillon. The bronze crown on the glass cover stone is a family heirloom from the Pilgrim family and was donated for this monument. The various ambassadors, after transferring their grounds into the blue urn, were given back their own urn, but filled with grounds from the battlefields of Nieuwpoort.

The monument is dedicated to the Breton FM and the "soldats d''outre-mer" (zouaven, spahis, goumiers and tirailleurs). The Belgian urn was, in 2016, handed over to the German ambassador as a symbol of Nieuwpoort, city of peace. This was one of the last decisions of the late Burg. R. Crabbe (+2016) shortly before his death.

source (visit link)

Flags shown are