Mariakapel - Huissen, NL
Mariakapel Huissen Op de hoek van Duisterestraat / van Voortstraat
Location: Gelderland, Netherlands

"Op de plaats waar deze kapel nu staat bevond zich oorspronkelijk een grote notenboom daartegenaan was een Maria nis geplaatst die was opgetrokken uit misgebakken stenen.
Dit monumentje heeft hier gestaan tot ca 1952 in 1954 werd door vrijwillige bouwvakkers de huidige Mariakapel gebouwd en op 22 augustus 1954 werd de kapel ingewijd door pastoor J.van Gendt.
Begin jaren zeventig is de kapel door vandalen beschadigd, de carnavalsvereniging (de kranige zwanen) namen het initiatief om deze kapel te restaureren.
Op 11 November 1995, de eerste dag van het nieuwe carnavalsseizoen, werd de kapel opnieuw ingewijd."

Eng
"On the site where this chapel now stands, there was originally a large walnut tree, against it was a Marian niche built of misfired bricks.
This monument stood here until about 1952. In 1954, the current Mariakapel was built by volunteer construction workers and on August 22, 1954, the chapel was consecrated by pastor J.van Gendt.
In the early 1970s, the chapel was damaged by vandals, the carnival association (the brave swans) took the initiative to restore this chapel.
On November 11, 1995, the first day of the new carnival season, the chapel was rededicated."