Standbeeld Will Tura - Veurne - Belgium
Standbeeld Will Tura in Veurne
Location: West-Vlaanderen, Belgium

Will Tura (81) krijgt standbeeld in "zijn" Veurne voor zijn 80ste verjaardag
In Veurne, in de geboorstestad van Will Tura werd zondag een standbeeld onthuld voor zijn 80ste verjaardag. Normaal zou het standbeeld er vorig jaar al komen maar door corona werd dat een jaar uitgesteld. Vandaag wordt Will Tura 81 jaar.
Jens Lemant
ma 02 aug 2021 07:00
Vandaag wordt de ereburger van Veurne 81 jaar. Normaal zou het standbeeld er vorig jaar al komen voor zijn 80ste verjaardag maar door corona werd dat een jaar uitgesteld. Gisteren was Will Tura er zelf bij op de onthulling van zijn beeld in het Stadspark van Veurne. En hij was er zeer door geëmotioneerd: "Ik vind het goed gemaakt en zeer origineel. Het heeft karakter. Ik ben de mensen van stad Veurne erg dankbaar, ik zie ze graag!"

Het standbeeld werd gemaakt door Georges Schelstraete uit Oostrozebeke. Hij was de winnaar van de wedstrijd die de stad had georganiseerd om een bronzen beeld van Will Tura te maken: "Ik was heel vereerd toen ik de opdracht kreeg en ik heb er dan ook hard aan gewerkt. Ik wou hem voorstellen als componist eerder dan performer. Hij zag het zondag voor het eerst en hij is er meteen gaan naast zitten. Hij was heel enthousiast met zijn gekende glimlach er bij."

Fans kunnen op het bankje naast het beeld van Will Tura plaatsnemen en er een foto mee nemen. Het bankje kan ingeklapt worden, zodat ook fans in een rolstoel er dicht genoeg bij kunnen komen.
bron (visit link)

Will Tura (81) gets statue in "his" Veurne for his 80th birthday
In Veurne, in Will Tura's hometown, a statue was unveiled on Sunday, to celebrate his 80th birthday. Normally, the statue would have been erected last year, but due to corona, it was postponed for a year. Today, Will Tura turns 81.
Jens Lemant
Mon 02 Aug 2021 07:00
Today the honorary citizen of Veurne turns 81. Normally the statue would have been erected last year for his 80th birthday, but due to corona this was postponed for a year. Yesterday, Will Tura was present at the unveiling of his statue in the Veurne municipal park. And he was very emotional about it: "I think it is well made and very original. It has character. I am very grateful to the people of Veurne, I love them!"

The statue was made by Georges Schelstraete from Oostrozebeke. He was the winner of the competition that the town had organised to make a bronze statue of Will Tura: "I was very honoured when I got the commission and I worked very hard on it. I wanted to present him as a composer rather than a performer. He saw it for the first time on Sunday and immediately sat down next to it. He was very enthusiastic, with his usual smile.

Fans can sit on the bench next to Will Tura's statue and take a picture with it. The bench can be folded down so that fans in wheelchairs can also get close enough.
source (visit link)
Name of Musician: Will Tura