6 KM/H - Schiedam - NL
6 KM/H sign located in Schiedam
Location: Zuid-Holland, Netherlands

NL - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
De Buitenhaven is een haven met een lengte van ongeveer een kilometer ten zuiden van het centrum van de Zuid-Hollandse plaats Schiedam.

De Buitenhaven vormt de verbinding tussen de Lange Haven ter hoogte van de Koemarktbrug en de Buitenhavensluis, die toegang geeft tot de Voorhaven en de Nieuwe Maas.

Ten westen van de Buitenhaven ligt sinds 1767 de Plantage, die aan de oostkant wordt begrensd door de Tuinlaan. De tuinen van de woningen van de Tuinlaan grenzen deels aan de Buitenhaven, maar in de loop van de jaren werden ook pakhuizen ten behoeve van de jeneverindustrie gebouwd. Aan de oostelijke oever van de Buitenhaven ligt de Buitenhavenweg. Dit gebied maakt deel uit van het oude bedrijventerrein Nieuw-Mathenesse. Hier waren onder meer de distilleerderij van De Kuyper en de Schiedamse glasfabriek gevestigd.

Aan de zuidkant van de Buitenhaven staat sinds 2006 de Noletmolen.

ENG - - - - - - - - - - - - - - - - -
The Buitenhaven is a harbor with a length of approximately one kilometer south of the center of the South Holland town of Schiedam.

The Buitenhaven forms the connection between the Lange Haven near the Koemarktbrug and the Buitenhavensluis, which provides access to the Voorhaven and the Nieuwe Maas.

To the west of the Buitenhaven has been the Plantage since 1767, which is bordered on the east by the Tuinlaan. The gardens of the houses in the Tuinlaan partly border on the Buitenhaven, but over the years warehouses were also built for the jenever industry. Buitenhavenweg is located on the eastern bank of the Buitenhaven. This area is part of the old business park Nieuw-Mathenesse. The De Kuyper distillery and the Schiedam glass factory were located here.

The Noletmolen has been located on the south side of the Buitenhaven since 2006.