Lindenhoek Chalet Military Cemetery, Heuvelland, West-Vlaanderen
31U E 487583 N 5624971
NL - De militaire begraafplaats Lindenhoek Chalet ligt 9 km ten zuidwesten van Ieper. EN - Lindenhoek Chalet Military Cemetery is located 9 Kms south-west of Ieper. FR - Le cimetière militaire Lindenhoek Chalet est situé à 9 km au sud-ouest d'Ypres.
Location: West-Vlaanderen, Belgium

NL

Beschrijving

Britse militaire begraafplaats uit de Eerste Wereldoorlog, gelegen op het gehucht De Linde, op ongeveer 800 meter ten zuiden van de kerk van Kemmel, aan de voet van de Kemmelberg.

Lindenhoek is een gehuchtje ten zuiden van Kemmel, waar voor de oorlog o.m. een chalet stond waarnaar de begraafplaats genoemd werd. De eerste begravingen gebeurden hier in maart 1915. Gevechtseenheden en medische posten (‘field ambulances’) bleven deze begraafplaats gebruiken tot oktober 1917. Na de oorlog werden ongeveer 130 graven uit de slagvelden rond Kemmel toegevoegd. Volgens het huidige register liggen er 317 doden begraven, waarvan er 69 niet geïdentificeerd konden worden. Het gaat om 282 doden uit het Verenigd Koninkrijk (waarvan 65 ongeïdentificeerd), 10 Australiërs (waarvan 1 ongeïdentificeerd), 15 Canadezen, 8 Nieuw-Zeelanders (waarvan 1 ongeïdentificeerd) en 2 ongeïdentificeerde Duitsers. Er staan 6 ‘special memorials’ ter herdenking aan militairen, waarvan aangenomen wordt dat ze onder een naamloze grafsteen liggen.

De begraafplaats is ontworpen door Ch. Holden (hoofdarchitect) en W.C. Von Berg (uitvoerend architect).

Lindenhoek Chalet Military Cemetery is een rechthoekige begraafplaats met een oppervlakte van ca. 1400m². De begraafplaats bevindt zich op een hoger niveau dan de straat, het terrein is genivelleerd. De begraafplaats kan betreden worden via een hoog tweeledig smeedijzeren hek tussen hooggeplaatste bakstenen bloembakken, dat uitkomt op een met bakstenen ommuurd en geplaveid platform, dat via terrassen, bedekt met gras en voorzien van trappen uit witte natuursteen, verbonden is met de eigenlijke begraafplaats. In deze toegangspartij zijn een zitbank, de metalen infoplaat, het registerkastje en de drietalige landplaat terug te vinden. De begraafplaats wordt omgeven door een bakstenen muur, afgedekt met witte natuursteen, aan enkele zijden met een groenscherm ervoor. Het ‘Cross of Sacrifice’ (type A) staat centraal aan de westkant van de begraafplaats. Het geheel wordt getooid met bloemperken en struiken.

Scott Michael 1992: The Ypres Salient. A guide to the cemeteries and memorials of the Salient. Norwich-Norfolk. Informatie van de Commonwealth War Graves Commission (oude en nieuwe registers, informatieborden, website).
EN

Description

British military cemetery from the First World War, located in the hamlet of De Linde, about 800 meters south of the church of Kemmel, at the foot of the Kemmelberg. Lindenhoek is a hamlet south of Kemmel, where before the war there was a chalet after which the cemetery was named. The first burials took place here in March 1915. Combat units and medical posts (field ambulances) continued to use this cemetery until October 1917. After the war, approximately 130 graves were added from the battlefields around Kemmel. According to the current register, 317 dead are buried, of which 69 could not be identified. The dead are 282 from the United Kingdom (65 unidentified), 10 Australians (1 unidentified), 15 Canadians, 8 New Zealanders (1 unidentified) and 2 unidentified Germans. There are 6 special memorials to commemorate servicemen, who are believed to lie under an unnamed headstone.

The cemetery was designed by Ch. Holden (chief architect) and W.C. Von Berg (executive architect).

Lindenhoek Chalet Military Cemetery is a rectangular cemetery with an area of ??approximately 1400m². The cemetery is on a higher level than the street, the grounds are leveled. The cemetery is accessed via a high two-pronged wrought-iron gate between high-placed brick flower boxes, which opens onto a brick-walled and paved platform, which is connected to the actual cemetery by terraces, covered with grass and fitted with steps of white stone. In this entrance part a bench, the metal information plate, the register box and the trilingual country plate can be found. The cemetery is surrounded by a brick wall, covered with white natural stone, on some sides with a green screen in front. The Cross of Sacrifice (type A) is centrally located on the west side of the cemetery. The whole is decorated with flower beds and shrubs.

Scott Michael 1992: The Ypres Salient. A guide to the cemeteries and memorials of the Salient. Norwich-Norfolk. Information from the Commonwealth War Graves Commission (old and new registers, information boards, website).

FR

Description

Cimetière militaire britannique de la Première Guerre mondiale, situé dans le hameau de De Linde, à environ 800 mètres au sud de l'église de Kemmel, au pied du Kemmelberg.

Lindenhoek est un hameau au sud de Kemmel, où avant la guerre il y avait un chalet qui a donné son nom au cimetière. Les premières inhumations ont eu lieu ici en mars 1915. Les unités de combat et les postes médicaux (ambulances de campagne) ont continué à utiliser ce cimetière jusqu'en octobre 1917. Après la guerre, environ 130 tombes ont été ajoutées des champs de bataille autour de Kemmel. Selon le registre actuel, 317 morts sont enterrés, dont 69 n'ont pas pu être identifiés. Les morts sont 282 du Royaume-Uni (65 non identifiés), 10 Australiens (1 non identifié), 15 Canadiens, 8 Néo-Zélandais (1 non identifié) et 2 Allemands non identifiés. Il y a 6 mémoriaux spéciaux pour commémorer les militaires, qui se trouveraient sous une pierre tombale sans nom.

Le cimetière a été conçu par Ch. Holden (architecte en chef) et W.C. Von Berg (architecte exécutif).

Le cimetière militaire du chalet Lindenhoek est un cimetière rectangulaire d'une superficie d'environ 1400 m². Le cimetière est à un niveau supérieur à la rue, le terrain est nivelé. Le cimetière est accessible par une haute porte en fer forgé à deux volets entre des bacs à fleurs en briques placés en hauteur, qui s'ouvre sur une plate-forme aux murs de briques et pavée, qui est reliée au cimetière actuel par des terrasses, recouvertes d'herbe et équipées de marches de pierre blanche. Dans cette partie d'entrée se trouvent un banc, la plaque signalétique en métal, la boîte de registre et la plaque trilingue du pays. Le cimetière est entouré d'un mur de briques, recouvert de pierre naturelle blanche, sur certains côtés avec un écran vert en façade. La Croix du Sacrifice (type A) est située au centre du côté ouest du cimetière. L'ensemble est agrémenté de parterres de fleurs et d'arbustes.

Scott Michael 1992 : Le saillant d'Ypres. Guide des cimetières et mémoriaux du Saillant. Norwich-Norfolk. Informations de la Commonwealth War Graves Commission (anciens et nouveaux registres, panneaux d'information, site Internet).

Source

ww1cemeteries