Tennisvereniging Miland - Zegveld - NL
Location: Utrecht, Netherlands

TV MILAND

Tennisvereniging Miland is opgericht in november 1979 door een aantal zeer enthousiaste tennissers uit Zegveld. In 2020 is de club verhuisd naar het nieuwe tennispark naast de voetbalvelden. Momenteel is TV Miland met circa 145 leden, waarvan een kwart jonger dan 18 jaar, een kleine en gezellige tennisvereniging waar recreatief tennis voorop staat.

De tennisvereniging beschikt over drie Smashcourt tennisbanen en een oefenkooi. Smachcourt is goed te vergelijken met gravel, maar heeft als groot voordeel dat de banen het gehele jaar bespeelbaar zijn. Alleen tijdens dooi na een vorstperiode mogen de banen korte tijd niet gebruikt worden. Alle banen zijn verlicht zodat er iedere avond tot uiterlijk 23.00 uur getennist kan worden.

In principe kan er iedere dag en avond vrij worden getennist, maar de woensdagavond is labelavond. Op deze avond worden alle aanwezigen ‘vrij’ ingedeeld en wordt per 30 minuten een informeel partijtje gespeeld. Het is een leuke en ideale manier om andere tennisleden te leren kennen en om je tennisprestaties aan anderen te laten zien! Voor meer informatie ga je naar het kopje ‘labelen’.

Bij TV Miland kan, bij voldoende animo, het hele jaar door tennisles worden gevolgd. De lessen worden gegeven aan zowel de allerjongsten als aan de meer ervaren spelers. Lees er meer over onder het kopje 'tennistraining'.

Verder kent TV Miland een aantal vaste toernooien per jaar, waarbij de banen (met name ’s avonds) bezet kunnen zijn. De toernooien staan opgenomen in de kalender/agenda.

TV Miland is verder voorzien van een fraai nieuw clubhuis met een gezellige bar waar het na een spelletje tennis goed toeven is. Bij evenementen, zoals het Open Toernooi of de clubkampioenschappen, en op enkele vaste avonden in de week wordt er door leden bardienst gedraaid.

Met een mooie nieuwe accommodatie zijn wij gericht op onze jeugd en de toekomst. Wij zijn een rookvrije vereniging, zowel binnen als op het hele buitenterrein. Zo leveren we een bijdrage aan een rookvrije generatie. (visit link)

Tennis club Miland was founded in November 1979 by some very enthusiastic tennis players from Zegveld. In 2020, the club moved to the new tennis park next to the football pitches. Currently with around 145 members, a quarter of whom are under 18, TV Miland is a small and friendly tennis club where recreational tennis is paramount.

The tennis club has three Smashcourt tennis courts and a practice cage. Smashcourt is very similar to gravel, but has the big advantage that the courts can be played on all year round. Only during thaw after a period of frost may the courts not be used for a short time. All courts are floodlit so that tennis can be played every evening until 23.00 at the latest.

In principle, free tennis can be played every day and evening, but Wednesday evening is label evening. On this evening, all attendees are 'freely' assigned and an informal game is played every 30 minutes. It is a fun and ideal way to get to know other tennis members and to show off your tennis skills to others! For more information, go to the 'labelling' section.

At TV Miland, tennis lessons can be taken throughout the year if there is sufficient enthusiasm. Lessons are given to both the very young and more experienced players. Read more about it under the heading 'tennis training'.

Furthermore, TV Miland has a number of fixed tournaments per year, during which the courts may be occupied (especially in the evenings). The tournaments are listed in the calendar/agenda.

TV Miland also has a beautiful new clubhouse with a cosy bar where it is nice to relax after a game of tennis. At events, such as the Open Tournament or the club championships, and on some fixed evenings during the week, members work bar shifts.

With beautiful new accommodation, we are focused on our youth and the future. We are a smoke-free club, both indoors and throughout the outdoor area. In this way, we are contributing to a smoke-free generation. (visit link)

Facility Name (Park, Club, Subdivision, Etc...): Tennisvereniging Miland

Town: Zegveld