waterput Commanderij van Sint-Jan - Montfoort, NL
waterput op de binnenplaats van de Commanderij van Sint-Jan
Location: Utrecht, Netherlands

De Commanderij van Montfoort is in 1544 gesticht door de Johannieter orde. Deze orde is ontstaan ten tijde van de Kruistochten. Godfried van Bouillon stichtte in Jeruzalem een geestelijke ridderorde met een aantal taken: het verzorgen van pelgrims, het verplegen van zieken en het strijden voor het Christendom. Het gebied waar de orde aanwezig was werd verdeeld in acht provincies of “talen
meer lezen (visit link)

in deze tijden was het gebruikelijk om zelf een waterbron te hebben dit water was zuiverder dan het water uit de grachten hetgeen uitbraak van ziektes verminderede

The Commandery of Montfoort was founded in 1544 by the Order of St John. This order originated at the time of the Crusades. Godfrey of Bouillon founded a spiritual order of knights in Jerusalem with a number of tasks: taking care of pilgrims, nursing the sick and fighting for Christianity. The area where the order was present was divided into eight provinces or "languages
read more (visit link)

in these times it was customary to have your own water source, which was purer than the water from the canals, reducing outbreaks of disease.