Kruisweg - Vleteren - NL
kruisweg Zeven Smarten van Maria uit 1923 van kunstenaar Demey uit Sint-Denijs-Westrem
Location: West-Vlaanderen, Belgium

"tijdens onze vakantie kwamen we aan bij deze mooie grot en bijbehorende kruisweg van de zeven smarten de beeldengroepen zagen er na zovele jaren prachtig uit de sokkels van de beeldengroep is van hetzelfde materiaal gemaakt als de bij gelegen Lourdes grot, helaas is er ter plekke niets te vinden over deze maker van de zeven smarten maar gelukkig is op het WWW wel de info te vinden namelijk kunstenaar Demey uit Sint-Denijs-Westrem jammer genoeg is de materiaal soort niet vermeld"

Uit dankbaarheid voor de bescherming van de abdij en haar bewoners tijdens de Eerste Wereldoorlog liet Dom Bonaventura De Groote, derde abt van Sint-Sixtus, in 1921 een grot bouwen ter ere van Onze-Lieve-Vrouw. De grot werd gebouwd met bergstenen uit de bossen van Rochefort die door tussenkomst van de daar gelegen trappistenabdij naar Westvleteren werden overgebracht. Eind 1921 was de bouw klaar, waarna ook het groen rond de grot en de toegangsdreef werden aangelegd. Het geheel werd door op 28 mei 1922 door E.V. Abt ingewijd.

In 1923 werden de uitbeeldingen van de “Zeven Smarten van Maria” rondom de grot aangebracht. Deze zijn van de hand van kunstenaar Demey uit Sint-Denijs-Westrem die er opschriften op plaatste: opdracht, vlucht, verloren, ontmoeting, kruisiging, afneming en begraving. Iedere statie kostte destijds 1000 frank.
bron (visit link)

meer uitleg over de zeven smarten (visit link)

======================

"during our holiday we arrived at this beautiful grotto and accompanying Stations of the Seven Sorrows the sculpture groups looked beautiful after so many years the pedestals of the sculpture group is made of the same material as the nearby Lourdes grotto, unfortunately nothing can be found on site about this creator of the Seven Sorrows but fortunately the info can be found on the WWW namely artist Demey from Sint-Denijs-Westrem unfortunately the material type is not mentioned"

In gratitude for the protection of the abbey and its inhabitants during World War I, Dom Bonaventura De Groote, third abbot of St Sixtus, had a grotto built in honour of Our Lady in 1921. The cave was built with mountain stones from the Rochefort woods, which were brought to Westvleteren through the intervention of the Trappist abbey located there. Construction was completed by the end of 1921, after which the greenery around the grotto and the access road were also laid out. The whole was consecrated by E.V. Abbot on 28 May 1922.

In 1923, the depictions of the "Seven Sorrows of Mary" were installed around the grotto. These were created by artist Demey from Sint-Denijs-Westrem, who placed inscriptions on them: commission, flight, lost, meeting, crucifixion, descent and burial. Each station cost 1,000 francs at the time.
source (visit link)

more explanation of the Seven Sorrows (visit link)