No. 581, Zámek Bartosovice, CZ
Bartosovice Chateau
Location: Moravskoslezský kraj, Czechia

EN
A fort is mentioned in 1490. It was rebuilt into a castle in 1583. In 1670, significant building modifications took place. The castle was rebuilt into a two-storeyed building with four wings. Another building modifications took place between the years 1869 – 1877. Until 1890, a brewery was a part of the castle and until 1970, the stables and farm buildings. Since 2000, Information Centre of Region Poodrí is located in the castle. Castle park was established in 1768 by botanist Joseph Emanuel Canal de Malabail. He planted exotic trees, constructed large greenhouses, built alcoves and fountain.

The note about perspective
The angle and perspective of the image differs from the desired angle. Dense vegetation obstructs a better shot.

CZ
V roce 1490 je v obci zminována tvrz, která byla v roce 1583 prestavena na jednopatrovou budovu zámku. V roce 1670 dochází k významným stavebním úpravám. Zámek je prestaven na dvoupatrovou ctyrkrídlovou budovu se stredním obdélným dvorem, sedlovými zvalbenými strechami. V prízemí se zachovaly barokní klenby. V letech 1869 – 1877 probehla další prestavba, která takrka prekryla starší stavební fáze. Ve vstupní hale a v rade sálu v 1. patre je množství dochovaných prvku interiérové výbavy z 19. stol. – balustrádové zábradlí, drevené kazetové obklady, kazetové dvere. Krásou a zachovalostí vyniká knihovna s mramorovým krbem. Z upravených interiéru si nejvetší pozornost zaslouží piano nobile, opatrené nevšední interiérovou výbavou -drevené schodište, vestavený nábytek, kazetové stropy, drevený nábytek a okenice, novorenesancní mobiliár. Do roku 1890 byl soucástí zámku i pivovar, do roku 1970 konírna a hospodárské budovy. Od roku 2000 je v zámku umísteno Informacní centrum Regionu Poodrí. Dnes již má zámek také svou výstavní expozici, která byla realizována v rámci. Je rozdelena do 4 tématických celku a to Galerie osobností, Moravské kravarsko, Bartošovický zámek – minulost a prítomnost, Vojenská historie a lazaretní pokoj. Zámecký park byl založen v roce 1768 botanikem Josefem Emanuelem Canal de Malabailem.
Opening Times:
Opening Hours: May - October 1st May - 31st October Monday - Friday: 07:30 - 11:00, 11:30 - 15:30 Saturday - Sunday: 09:30 - 15:00 November - April 1st November - 30th April Monday - Friday: 07:30 - 12:00, 12:30 - 16:00 Saturday - Sunday: Closed

Rating: