Bouckovo loutkové divadlo / Boucek marionette theater
Bouckovo loutkové divadlo / Boucek Marionette theater
Location: Královéhradecký kraj, Czechia

[CZ]
Bouckovo loutkové divadlo Bouckovo loutkové divadlo je druhá nejstarší stálá loutková scéna v ceské republice. Postaveno bylo r. 1928 z podnetu tehdejšího principála Rudolfa Boucka, který navrhl vzhled exteriéru i interiéru ve stylu starých roubených chalup. Pro své zamerení a architektonické rešení je dnes Bouckovo loutkové divadlo unikátem nejen v Ceské republice, ale i v celé Evrope.

V roce 2001 byly prostory divadélka formou zápujcky predány k užívání loutkárskému souboru BODI Jaromer.

[EN]
Boucek Marionette theater

Boucek Marionette theater is the second oldest permanent puppet theater in the Czech Republic. It was built in 1928 on the initiative of the then Principal Boucek Rudolph, who designed the exterior and interior of old-style wooden cottages. Because of its focus and architectural design is now Boucková puppet theater unique in the Czech Republic but also throughout Europe.

In 2001 the premises were sent to theaters through the use of the loan file Marionette Bodi Jaromer.

Theater Name: Boučkovo loutkové divadlo / Boucek marionette theater

Country: Czech Republic