Grenssteen Domein Privatieve Jagt van den Koning
31U E 584548 N 5769934
Historic boundary stone marking the private hunting grounds of the King. Historische grenssteen die het privé jacht domein van de koning afbakend in de duinen ten zuiden van Scheveningen.
Location: Zuid-Holland, Netherlands

In de Bosjes van Poot staat een hoge grenspaal met de tekst 'DOMEIN' en aan de andere zijde 'PRIVATIEVE JAGT VAN DEN KONING' een historische grenssteen die het oude privé jachtterrein van de koning aangaf.
Hardstenen grenspaal uit begin negentiende eeuw bedoeld voor de afbakening van het privé jachtterrein van de koning van Nederland. Gemeentelijk monument.

Koning Willem I en koning Willem II kochten in de eerste helft van de negentiende eeuw verschillende duingebieden op tussen het centrum en Scheveningen en maakten er hun jachtgebied van. Om het gebied te markeren werden grenspalen aangebracht.

The first kings in the Netherlands bought some hunting grounds for private use in the south dunes of Scheveningen near the resident town of the Hague. King Willem 1 (1815-1840) and King Willem II (1840-1849) placed some stone boundary post to mark their private hunting grounds. This one is a monument protected by the municipality.
Some of the original boundary posts can still be found in the south of Holland.