Regionální muzeum v Chrudimi / Chrudim Regional Museum - Chrudim, Czech Republic
Regionální muzeum v Chrudimi / Chrudim Regional Museum
Location: Pardubický kraj, Czechia

CS:
Regionální muzeum v Chrudimi sídlí v novorenesancní budove z let 1897-1898 v centru mesta. Vzniklo v roce 1892 jako Prumyslové muzeum provýchodní Cechy v Chrudimi. Muzeum spravuje bohatý sbírkový fond z oboru regionální vlastivedy, prírodních ved a výtvarného umení. V soucasné dobe nabízí ctyri expozice (Mozaika z dejin regionu, Alfons Mucha - Plakáty, Umelecké remeslo a expozice lidového nábytku). Muzeum každorocne realizuje kolem deseti krátkodobých výstav, školám nabízírmshora výukové programy k výstavám, porádá prednášky a vydává periodikum Chrudimské vlastivedné listy, Chrudimský vlastivedný sborník a další odborné publikace.

EN:
The Chrudim Regional Museum is housed in a Neo-Renaissance building constructed in 1898 in the city center. Founded in 1892 as an Industrial museum for Eastern Bohemia, the museum has a vast collection of artisan works and local collections from the Chrudim region. The permanent exhibit includes an industrial art collections. There are also short-term exhibits focussing on local history, natural science and art.

DE:
Das Regionalmuseum Chrudim hat seinen Sitz in einem Neorenaissancegebäude aus dem Jahre 1898 im Stadtzentrum. Es ist 1892 als Industriemuseum für Ostböhmen in Chrudim entstanden. Gezeigt wird eine reiche Kunsthandwerksammlung und heimatkundliche Sammlungen aus der Chrudimer Region. In den ständigen Ausstellungen werden ein kunstgewerbliche Sammlungen gezeigt. Veranstaltet werden auch kurzfristige Ausstellung mit Orientierung auf Heimatkunde, Naturwissenschaft und Kunst. An der Museumskasse können Propagations- und Editionsmaterialien des Museums erworben werden.

Zdroj/Source: (visit link)
Theme: