Korshavn fyr - Korshavn, Denmark
32U E 601489 N 6163095
På krumodden ved naturhavnen Korshavn på Hindsholm finder man dette lille charmerende fyr. Blot tre meter højt, hvidt med rødt bånd ligner det nærmest en stor tønde med en lampe i toppen.
Location: Denmark

Short english version: On the curved spit at the natural harbor Korshavn Hindsholm this small charming lighthouse. Just three meters high, white with red ribbon looks like more like a large barrel with a lamp at the top. The lighthouse was built in 1935.

Lille, blot tre meter højt fyr ved Korshavn på Hindsholm. Fyret er mest til nytte for lokale fiskere og lystbådehavnen, men kan også bruges under indsejlingen til Odense Fjord. Det blev opstillet i 1935 og dets hvide lysstribe lyser mod sydvest.

Den lille naturhavn var een gang om året besøgt af tusinder af sejlbåde under kapsejladsen Fyn Rundt, men på grund af den store tilslutning er sejladsen nu rykket til større havne som Kerteminde og Bogense.

Tæt ved det lille fyr står et sømærke, en såkaldt båke. De er oftest opstillet parvis og markerer sejlrenden. Hvis skipperen sejler mod båkerne, med de to på en ret linje, er han på rette kurs gennem sejlløbet. Den yderste båke har ofte spidsen opad, mens den inde i landet vender nedad.
Coastal Lighthouse: Lighthouse

LIGHTHOUSE CHALLENGE VISIT: Lighthouse Challenge Visit