700th Anniversary - Ronov nad Doubravou, Czech Republic
The memorial plaque commemorates the establishment of Ronov nad Doubravou town.
Location: Pardubický kraj, Czechia

Ronov nad Doubravou is small town in the Pardubice Region of the Czech Republic. This memorial plaque on small stone commemorates the establishment of Ronov nad Doubravou town.

Source and more information: (visit link)

=========================================================

?Mesto Ronov nad Doubravou, nazývané "Mestecko na dlani" podle stejnojmenného filmu jehož cást zde byla natácena, se nachází na úpatí Železných hor. Má velmi dlouhou historii. Vzniklo pomerne brzy po první písemné zpráve o osídlení Železných hor, která pochází z roku 1137. V blízkosti budoucího mesta Ronova existovalo románské osídlení již v polovine 12.století, kdy vznikla ves Protivany s dosavadním kostelem Sv. Kríže, který je zmínen dle nekterých pramenu již kolem r. 1180.
Subject: Town

Commemoration: 700th anniversary