Zvedací lávka Stará ves nad Ondrejnicí, Czech republic
34U E 297446 N 5511813
Zvedací lávka pres Ondrejnici z roku 2012. Vertical Lift Bridge across Ondrejnice river was built in 2012.
Location: Moravskoslezský kraj, Czechia

The walkway converts flow Q20 with a margin of 0.5m from the lower edge of the structure. In an emergency it is possible to lift the walkway so as to maintain a minimum reserve of 1.0m above the level of Q100.

Lávka prevede prutok Q20 (dvacetiletá voda) s rezervou 0,5 m od nejnižší hrany nosné konstrukce. Pri mimorádné události je možné lávku zvednout na zvedacím zarízení tak, aby byla zachována minimální rezerva 1,0 m nad hladinou prutoku Q100 (stoletá voda).

Technické parametry lávky:
Délka premostení 19,09 m
Délka lávky 21,29 m
Délka nosné konstrukce 20,25 m
Šírka lávky 4,86 m

Základní parametry zdvihu:
Nosnost portálu 2 x 8 000 kg
Zdvih lávky 1 700 mm
Rychlost zdvihu 0,93 m /min
Cas zdvihu / spuštení 2 min

Na adrese (visit link) se mužete podívat na videa z kolaudace lávky, na kterých je znázroneno její zdvihání i spouštení.