Historic Centre - "Santiniho jazyk" - Kutná Hora, Czech Republic
A scene from Czech TV movie Santiniho jazyk
Location: Středočeský kraj, Czechia

During his routine work, Martin Urmann, employee of an advertising agency, discovers a series of cryptic messages inscribed by the architect into his structures, and sets out to decipher them. His way is lined with mysterious murders which are obviously connected with his search. The fascinating power of the world into which he is gradually descending makes it impossible for him to give up his intention. He has to reach the end, where he anticipates a revelation which will totally change his entrenched view of the world.

Site address: katedrála Nanebevzetí Panny Marie, Vítezná ul., Kutná Hora
Scene description: Martin Urmann looks at the interior of the temple.

=========================================================

Na pozadí fascinující a znepokojivé architektury Jan Blažeje Santiniho, která svetove unikátním zpusobem mísí prvky baroka a gotiky, se rozvíjí príbeh cloveka, hledajícího na pocátku nového tisíciletí ztrácející se pocit smyslu a životního naplnení. Nespokojený zamestnanec reklamní agentury Martin Urmann je poveren nesplnitelným úkolem, který má fakticky ospravedlnit jeho náhlý vyhazov ze zamestnání. Martin úkol prijímá, ale je to spíše gesto vzdoru, než vážne mínená snaha zachránit své postavení. Práce ho neprímo zavede na stopu tajemných vzkazu dávno mrtvého architekta, které se zdají promlouvat pres hloubku casu prímo k nemu. Martin se pouští do honby za rozluštením techto zpráv. Jeho cesta je lemována záhadnými vraždami, které nejakým zpusobem musí souviset s jeho pátráním. Fascinující síla sveta, do kterého se postupne propadá, vylucuje možnost, že by od svého zámeru odstoupil. Musí dojít až na konec, kde ceká odhalení, které od základu zmení celý jeho, doposavad peclive udržovaný, pohled na svet.
Movie or TV Show: Santiniho jazyk

Year Released or First Aired: 2,011.00