Historic Centre - "O pokladech" - Kutná Hora, Czech Republic
A scene from Czech movie O pokladech
Location: Středočeský kraj, Czechia

In a small town, preparations for a theatre show are in full swing. The play on the program is based on a local legend about a huge treasure hidden deep underground. Many are those who wish to find it, but whoever sets out to look for it never returns. The protagonists of the performance are two sisters, Kacenka and Barborka, and musician Jakub, Barborka's jealous boyfriend. The theme of the play appeals to the greedy lord of the chateau Borivoj of Hájek, who comes with his brother Ignác, eccentric inventor and explorer. While somewhere underneath, at the real treasure, its three ghostly guards sit and devise all sorts of pastimes which do not please the Ruler of the Underground at all. His patience runs out when the bored guards interfere with the fates of the humans - making a bet about how the relationship between Jakub and Barborka will turn out.

Genre: Family, Fairytale
Site address: Barborská 11, Kutná Hora
Scene description: Barborka catches up with Jacob, who was offended.

=========================================================

V mestecku probíhají prípravy na predstavení hry O pokladu, která vypráví o obrovském bohatství skrytém hluboko v zemi. Mnozí ho toužili najít, ale kdo se pro nej vypravil, už se nikdy nevrátil. V pohádce režiséra Víta Karase se hledají poklady. Nejprve v chystané divadelní hre O pokladech, ve které vystupují dve sestry, Kacenka a Barborka a také muzikant Jakub, Barborcin milý. Téma hry prilákalo i zámeckého pána Borivoje Hájka z Hájku i jeho bratra Ignáce, výstredního vynálezce a badatele. Kdesi v podzemí, u skutecného pokladu, sedí jeho tri strážci a krátí si cas vymýšlením všelijakých nedovolených her a kratochvílí. Nakonec je napadne vypravit se v podobe trí myšek na zem, kde si všimnou veselé Barborky, žárlivého Jakuba i lakomého Borivoje, který na slavnosti s Barborkou tancí. Strážci uzavrou mezi sebou sázku, zda láska mezi Barborkou a Jakubem vydrží. Jejich hra s lidskými osudy se jim necekane vymkne z rukou a Barborka, Jakub i pan Borivoj se vydávají na nebezpecnou cestu za pokladem. Každý z nich má k tomu jiný duvod, pro každého vede k pokladu jiná cesta. Snadný úkol neceká ani strážce, které vládce podzemí za jejich neposlušnost potrestá velmi neobvyklým zpusobem.
Movie or TV Show: O pokladech

Year Released or First Aired: 2,012.00