Runesten ved Læborg Kirke - Vejen, Danmark
Runesten ved Læborg Kirke...The Rune Stone by Læborg Church
Location: Denmark

Runestenen ved Læborg Kirke er fra vikingetiden. Den blev fundet i 1600-tallet, og opstillet på kirkegården foran våbenhuset. Stenen, der er forsøgt kløvet, lå tidligere på marken ca. 150 m nord for kirken og dermed tæt på Hærvejen.

Indskriften ledsages af to Thorshamre. Stenen hører indholdsmæssigt sammen med Bækkestenen. Indskriften lyder "Tue, Ravns ætling, huggede disse runer efter Thyre, sin drotning". Drotnng tolkes som sin drots hustru. Stenen refererer derfor til samme emne som Bække-stenen og en runesten ved Horne nær Varde. Ravneunge Tue er den eneste person, der har rejst 3 runesten.

The rune stone at Læborg Church is from the Viking Age. It was found in the 1600s and erected in the cemetery by the church porch. The stone, which someone has attempted to split, was previously located in the field about 150 meters north of the church and thus close to the Ancient Road. The inscription is accompanied by two Thor hammers. The stone is related to Bækkestenen.

Runestone Type: Nordic

Parking or Additional Point: N 55° 31.388 E 009° 06.852