Sædding Strand Mellem Fyr - Esbjerg, Danmark
32U E 462362 N 6150486
Sædding Mellem Fyr er et af de ældste jernfyr...Sædding Mellem Lighthouse is one of the oldest iron lighthouses
Location: Denmark

Sædding Mellem Fyr er et af de ældste jernfyr, bygget i 1873.
Fyret er et mellemfyr, og der er således både et forfyr ved stranden og et bagfyr længere inde i landet, som markerer samme sejllinie. Tårnet er et ottekantet 14 m højt jerntårn. Taget er pyramideformet. Bygningshistorie: Fyret er opført efter Rigsdagens beslutning om at oprette en statshavn ved Esbjerg i 1868 og før dens indvielse i 1874. Det er et af landets ældste jerntårn og af en type, som ikke er kendt andre steder. Det blev opført som bagfyr på åben mark, men ligger nu som mellemfyr midt i en forstadsbebyggelse. Fyrets opgave er at lede skibsfarten gennem renden, Grådyb, mellem Skallingen og Rømø, på vejen ind mod Esbjerg Havn.

Sædding Mellem Lighthouse is one of the oldest iron lighthouses, built in 1873.
The lighthouse is a middle lighthouse, so there is both a lighthouse at the beach and a lighthouse further inland, which marks the same sailing line. The tower is an octagonal 14 m high iron tower. The roof is pyramid shaped.