Fossielen in het stadhuis - Rotterdam, NL
Fossielen en Ammonieten in een poot van het hekwerk van het Stadhuis.
Location: Zuid-Holland, Netherlands

NL / BE Uit de Triastijd kan je zo her en der een steensoort vinden die ook wel schelpkalk (zandsteen) heet, maar liever naar de Duitse term 'Muschelkalk' genoemd wordt, en ook is het in de Engelstalige geologische literatuur aanvaard als de term waarmee dit tijdvak Midden-Trias aangeduid wordt.

Uit deze periode van 247 tot 237 miljoen jaar geleden, wordt vooral in Duitsland en Polen Muschelkalk gewonnen. Hier is deze steensoort harder en beter geschikt als bouwsteen.

Het (nieuwe) Stadhuis van Rotterdam is niet geheel van 'Muschelkalk' opgebouwd, alleen de voorkant. Al het natuursteen is van Kirchheimer muschelkalksteen. Dit is een polijstbare kalksteen die gewonnen wordt in de omgeving van Würzburg, Duitsland. De 'plint' is van Graniet en is afkomstig uit Zweden en de fundering van beton. Aan de oostelijke zijde zijn fraaie exemplaren te zien van Brachiopoden. Deze armpotigen kwamen al voor inhet Cambrium en deze groep is dus al een half miljard jaar oud.

NL / BE From the Triastic period you can find here and there a type of stone that is also called shell lime (sandstone), but rather is called after the German term 'Muschelkalk', and it is also accepted in the English geological literature as the term with which this period Middle -Trias.

From this period of 247 to 237 million years ago, Muschelkalk is mainly extracted in Germany and Poland. Here this type of stone is harder and better suited as a building stone.

The (new) City Hall of Rotterdam is not built entirely of 'Muschelkalk', only the front. All natural stone is from Kirchheimer musch limestone. This is a polishable limestone that is mined in the area of ??Würzburg, Germany. The 'plinth' is made of granite and comes from Sweden and the foundation is made of concrete. Beautiful specimens of Brachiopods can be seen on the eastern side. These armpods already existed in the Cambrian and this group is therefore half a billion years old
What kinds of fossils are found here:
Brachiopodia.