Stjerneporten - København, Danmark
33U E 344799 N 6171687
Stjerneporten ved indgangen til Gamle Carlsberg med den 12-takkede stjerne. Stjernen var logo på øletiketter.
Location: Denmark

Stjerneporten ved indgangen til Gamle Carlsberg med den 12-takkede stjerne. Stjernen var logo på øletiketter og tegnet af den danske kunstner Thorvald Bindesbøll.
I 1835 fortsatte Jacob Christian Jacobsen den ølproduktion hans far havde startet i København 10 år tidligere. J.C. Jacobsen rejste til Tyskland for at studere bryggeteknik og tog ølgær med hjem til København. Det var starten på det succesfulde bryggeri.
Efterhånden var der pladsmangel og et nyt bryggeri blev bygget ved Valby. J.C. Jacobsen gav bryggeriet navnet Carlsberg efter sin søn, Carl Jacobsen. Carl Jacobsen kom med i virksomheden, men far og søn blev efterhånden uenige om bryggemetoderne. Derfor anlagde Carl Jacobsen i 1881 sit eget bryggeri, Ny Carlsberg, ved siden af faderens virksomhed, som nu fik navnet Gamle Carlsberg.
Først efter J.C.Jacobsens død, blev de to bryggrier slået sammen og drevet under navnet Carlsberg-Bryggerierne.
Datoer, der repræsenterer nøglebegivenheder i bryggeriets historie, er indskrevet på søjlerne: 1847 for det første bryg, 1867 for det år, bryggeriet brændte, 1870 for opførelsen af ??det såkaldte Annex Brewery og 1883 for det bygning af porten. Carlsberg Fyr -
Source: (visit link)

The Star Gate at the entrance to Old Carlsberg with the 12-pointed star. The star was a logo on beer labels and designed by the Danish artist Thorvald Bindesbøll.
In 1835, Jacob Christian Jacobsen continued the beer production his father had started in Copenhagen 10 years earlier. J.C. Jacobsen traveled to Germany to study brewing techniques and took brewer's yeast home to Copenhagen. That was the start of the successful brewery.
Eventually there was a shortage of space and a new brewery was built at Valby. J.C. Jacobsen named the brewery Carlsberg after his son, Carl Jacobsen. Carl Jacobsen joined the company, but father and son gradually disagreed about the brewing methods. Therefore, in 1881, Carl Jacobsen built his own brewery, New Carlsberg, next to his father's company, which was now named Old Carlsberg.
Only after the death of J C.Jacobsen were the two breweries merged and operated under the name Carlsberg-Bryggerierne.

Type: Gateway

Subtype: Other